Sarıyer Belediyesi, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü, Tarabya’da düzenlenen özel bir geceyle kutladı. Programda, geçtiğimiz günlerde 10’uncu yılını kutlayan Sarıyer Posta Gazetesi onuruna bir pasta kesildi.

Sarıyer Belediyesi, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü özel bir geceyle kutladı. Tarabya Garaj Restaurant’ın ev sahipliğinde düzenlenen geceye Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, belediye meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yaparak basın mensuplarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem: “Bu ülkede gazeteci olabilmek, doğruyu yazabilmek, duyurabilmek ne kadar zorsa Sarıyer’de de böyledir. Sarıyer Belediyesi olarak yaptığınız haberlere müdahale etme gibi bir lüksümüz ve kastımız asla olmadı. Ancak zaman zaman serzenişlerimiz oluyor.  O da şudur: Bizimle ilgili yapacağınız haberin kaynağının doğruluğu ile ilgili bize döndüğünüzde o haberin tüm detaylarını sizlere vermeye hazır bir ekip var. Bu hep böyle olmaya devam edecektir” dedi.
GENÇ: BASINLA BİR ARAYA GELMEK İSTİYORUZ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise gazetecilerle, muhtarların ve STK’ların katıldığı bir ortamda her ay düzenli olarak bir araya gelmek istediklerini belirterek, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Çok uzun zamandır böyle bir birlikteliğimiz olmadı. Bunun eksikliğini her zaman kendimde hissediyorum. Yoğun çalışıyoruz ancak asıl sebep planlayamamak. Sizlerin de onayıyla her ayın son cuma günü bir araya gelelim, sorunlarımızı ve taleplerimizi konuşalım. Çünkü benim anlayışıma göre yerel yönetimin içinde; kaymakamlık, emniyet, belediye gibi yerel basın da vardır. Yerelde söz sahibi olan herkes bu yapının içindedir” diye konuştu.
“NE KADAR ACI BİR DURUM”

15 Temmuz Darbe Girişimiyle ilgili Sarıyer Belediyesi hakkında çıkan haberi yalanlayan Şükrü Genç, şunları söyledi: “Genel anlamda Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulları ve çağımızın dünyasını da biliyoruz. Bir gazetede 15 Temmuz gecesiyle ilgili bizi hedef alan bir haber yapılmış. Habere göre Sarıyer Belediyesi, darbecilere karşı alana gitmeye çalışan vatandaşların önüne araçlarla ve kamyonlarla engel oluşturmuş. Dolayısıyla FETÖ’cülere destek vermiş. Biz bu yalan haber dolayısıyla dava açtık. Bu haberin ne kadar iğrenç ne kadar kasıtlı olduğu ortada. Biz tam aksine tüm araçlarımızı; tanklar, toplar geçemesin diye içlerini doldurarak beklettik. Bu talimat ve uygulamamızdan bihaber olup, bu haberi yapmaları; 15 Temmuz gecesinde darbe olduğunu bilen bilmeyen suçlu suçsuz demeden tüm askerlerin linç edilmesine benzedi. Ne kadar acı bir durum.”
“HİÇ KİMSE DÜŞÜNCESİNDEN DOLAYI YARGILANMAMALI”

 Basın özgürlüğünün önemine değinerek sözlerini sürdüren Başkan Genç, “Basını güçlü olan ülkeler, kalkınmasını çok daha hızlı tamamlıyor. Tabii ki herkes yazacak. Gazeteci haberi doğru vermek zorunda ama yorumunu nasıl istiyorsa öyle yapmalı. Haberin kaynağı ve doğruluğu çok önemli. Bir gazeteci güvenilir kaynaklardan edindiği bilgi ve belgelerle oluşturduğu haberini tarafsız ve objektif bir bakış açısıyla yazmalı, yorum yapacaksa onu da özgür bir şekilde yapmalı. Hiç kimse düşüncesinden dolayı yargılanmamalı” dedi.
 SARIYER POSTA’NIN 10. YAŞINI KUTLANDI

Gecede geçtiğimiz günlerde 10’uncu yılını kutlayan Sarıyer Posta Gazetesi onuruna bir pasta kesildi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, tarafsız ve bağımsız yayıncılık anlayışı dolayısıyla Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi Levent Pehlivanoğlu’nu tebrik etti. Genç, "Sarıyer Posta, objektif yayıncılığıyla Sarıyer'in en fazla reklam alan gazetesi konumunda. Ben nice 10 yıllar diliyorum. Yolunuz açık olsun" ifadesini kullandı. Başkan Genç'e teşekkür eden Pehlivanoğlu ise, “5 Ocak 2008'de bu gazeteyi kurduğumda neredeyse bütün  Sarıyer, açılışımızda bulunmuştu.  Sarıyer Posta'yı kurma öncesi  Sarıyerliler Derneği'nde bir karar almıştım. Toplantıda İbrahim Balcı, Hayati Kaptanoğlu gibi Sarıyer'in önemli insanları bana görüşlerini belirtiler. 'Diğerlerini çok gördük.  Hepsi değiştiler. Sen de değişeceksen hiç gazete kurma.' Ben de tarafsızlıktan ödün vermeyeceğimize dair bir söz verdim. O gün bu gündür  üzüntüsüyle sevinciyle geride bıraktığımız 10 yıl ve 115 sayıda asla bu anlayışımızdan ödün vermedik. Gazetemizde Tuncay Dağlı'nın çok emeği olmuştur. 5 buçuk yıl haber müdürlüğümüzü yaptı. Şu anda muhabirimiz Ahmet Cirik, reklamcılarımız Aslı Akbulut ve Esra Çorbacıoğlu ile birlikte yürüyüşümüze devam ediyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana benimle yol alan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da tarafsız ve bağımsız habercilik anlayışımı sürdüreceğime sizlerin karşısında da söz veriyorum” diye konuştu.