Sarıyer Belediyesi tarafından girişimci kadınlara destek amacıyla başlatılan Mikrokredi Merkezi, kadınların yüzünü güldürüyor.

14 Şubat Sevgililer Günü’nün öncesinde gerçekleştirilen Hayat Sevince Güzel adlı kermeste buluşan Sarıyerli kadınlar, ürettiklerini satışa çıkarmanın gururunu yaşadı. Açılış, Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda yapıldı. Kermeste, birbirinden güzel el emeği göz nuru takı, tasarım ve süs eşyaları sergilendi. Başkan Şükrü Genç, Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, 2420. Bölge Rotary Federasyonu ve Sarıyer Rotary Kulübü üyeleri de kermesi ziyaret etti. Sergide, mikrokredi kullanan kadınlara, yeni dönem kredileri de takdim edildi. Sarıyer Mikrokredi Merkezi'nin şube yetkilisi olan Asuman Karataş, desteğin devam edeceği müjdesini de verdi.


"Hayatım Bu Projeyle Değişti"


Programda mikrokredi kullanan kadınlar da konuştu. Sarıyer Belediyesi’ne teşekkür eden 62 yaşındaki kadın girişimci Nilüfer Akalın, hayatının bu projeyle değiştiğini kaydetti. 7 yıldır Sarıyer Belediyesi’nin kurslarına gittiğini belirten Akalın, "Kağıt rolyef kursuna devam ediyorum. Hayatım tamamen değişti diyebilirim. Mikrokredi Merkezi’nden aldığım destekle bütçeme katkıda bulunuyorum. Bunları yaparken her şeyi unutuyorum. Sıfırdan başladım ve şimdi para kazanıyorum” ifadelerini kullandı.