Yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle isminden sürekli söz ettiren Sarıyer’in öncü firmalarından Sarıyer Marketler zinciri, yeni bir projeye daha imza atarak, herkesin takdirini bir kez daha kazandı.


50 yıldır İstanbul’un Avrupa yakası Sarıyer ve Beşiktaş bölgelerinde perakende sektöründe müşterilerine hizmet veren Sarıyer Marketler zinciri, kurumsallaşan alt yapısı ve gittikçe büyüyen organizasyonuyla sadece bulunduğu bölgede kalmayıp; İstanbul’un farklı bölgelerinde de müşterilerine hizmet veriyor. 10 şubesiyle kendi alanında büyümeye devam ediyor. 11 mağazasıyla 8 bin civarında ürün ve 400’e yakın personel ile hizmet veriyor. Müşteri memnuniyetini, sürekli gelişmeyi, kaliteyi, ekip çalışmasını, sosyal sorumluluğu, profesyonel yönetim anlayışını şirketinde hakim kılmak ve bu konuda perakende sektörünün lider bir kuruluşu olmayı ilke edinen Sarıyer Marketler Zinciri her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Sarıyer Market’ten kadınlara destek


 

Sarıyer’in öncü firmalarının başında gelen Sarıyer Marketler Zinciri, önemli bir sosyal projeye daha imza attı. Daha önce de hayata geçirdiği birçok sosyal sorumluluk projesine bir yenisini katan Sarıyer Market, bu kapsamda Sarıyerli ev kadınlarına kapılarını açtı. Küçük kobilerin girişimci kadınları, kendi ürettikleri ürünleri Sarıyer Market’te açılan stantlarda satıyor. Sarıyer Market’in kadınlara verdiği bu imkan tüm Sarıyer tarafından takdir edilirken, ev kadınları geçimini sağlamış oluyor.

Hem doğa hem de çevre dostudursun korkmaz


Yeşil Nokta Belgesi ile geri dönüşüm poşetleri kullanan Sarıyer Market, dağa, çevre ve insana önem veren bir anlayışla hizmet veriyor. Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye) ve Unilever tarafından verilen 'Yeşil Nokta Belgesi’ ile ödüllendirilen Sarıyer Market, hakkında gazetemize açıklama yapan Dursun Korkmaz şu ifadeleri kullandı:“Gerçek anlamda sürdürülebilir insan çevrelerinin yaratılması ve buna imkan sağlayan ‘Yeşil Nokta’ çalışmasının, insanın doğal hayatında ve sağlığında önemli rol oynadığının bilincindeyiz. Enerji tasarrufu için led ve sensorlu aydınlatmanın yanı sıra inverter motor ve elektronik fan, ısı kaybını önlemek için kapalı soğutucular, su tasarrufu için sensorlu musluklar, FSC sertifikalı ahşap kullanımı, soğutma grubunda Ozon dostu R404A gaz kullanılıyor. Ayrıca kasalarda bulunan doğada çözünür poşetlerimizi poşet makineleri ile kullanımın azaltılması noktalarında Bahçeköy şubemiz için çalışmalarımız tamamlandı. Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı için diğer şubelerimizi de doğa dostu ‘Yeşil Nokta’ya çevrilmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz.  Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye) ve Unilever’e çalışmaları için teşekkür ederiz.”