Rıza Kayaalp, Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalyaya uzandı. Şampiyonanın son hazırlıklarını Sarıyer Güreş Eğitim Merkezi’nde yapan Kayaalp büyük bir gurur yaşattı.

Türk güreşine adını altın harflerle yazdıran ve efsaneler arasındaki yerini alan Kayaalp, Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı. Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen Dünya Şampiyonası’nda grekoromen stilde 130 kiloda yarışan Kayaalp, finalde ipi göğüsledi. Rakibi Heiki Nabi’yi 2-1 mağlup eden Kayaalp dünya şampiyonu oldu.

RÖVANŞI ALMIŞ OLDU


Kayaalp böylelikle 3. şampiyonluğunu elde etti. Ayrıca, 2013 yılında finalde kaybettiği rakibinden rövanşı da almış oldu. Bununla birlikte milli güreşçi üst üste 5. kez final oynamış oldu. Kayaalp, Paris öncesinde milli takım kampının yapıldığı Sarıyer Güreş Eğitim Merkezi’nde sıkı bir disiplinle çalışmalarını sürdürmüştü. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da Sarıyer kampını ziyaret ederek, Kayaalp’e moral vermişti. Kayaalp, bu ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da telefonla konuşmuştu.