Sarıyer siyasetinin tanınan ve sevilen yüzlerinden Ak Parti Sarıyer Belediye Meclis Grup Başkan Vekili ve İBB Meclis Üyesi Av. Nurettin Çelik, Ak Parti Sarıyer Etkisiz Muhalefet yapıyor iddiaların cevap verdi.  Çelik, “İktidarın doğru yaptıklarına destek olmak, yanlışlarının karşısında olmak ve hesabını sormak AK Parti muhalefet anlayışıdır.”

Çelik, “Etkisiz muhalefet algısının söylemi asılsızdır”

Sarıyer’in siyaseti hakkında konuşan Çelik: “Sarıyer’deki siyasetten önce ülkemizdeki muhalefet anlayışını sorgulamak lazım. Türkiye'nin en büyük sorunu yapıcı ve vizyon açıcı muhalefet yerine, kuru gürültülü, çözüm odaklı olmayan muhalefet anlayışı olmasıdır. Geçmiş dönemlerde bu tarz yaklaşımların olumlu netice vermediği aşikârdır. Kısaca, CHP anlayışına göre iktidarın her yaptığı yanlış ve onun karşısında olmak muhalefettir. Ak Parti farkı burada da kendisini ortaya koymaktadır. İktidarın doğru yaptıklarına destek olmak, yanlışlarının karşısında olmak ve hesabını sormak Ak Parti muhalefet anlayışıdır. Ak Parti grubu olarak Sarıyer halkının rahat ve huzurlu yaşaması için gerekli kararlara destek vermek etkisiz muhalefet değil, bilakis Sarıyer halkına hizmettir” dedi.

Çelik, “Sarıyer de Belediye başkanlığını kaybettik. Ama Sarıyer halkını kaybetmedik.”

Çelik yerel seçim sonuçlarını değerlendirerek şöyle devam etti: “Ak Parti olarak Sarıyer genelinde 83 bin oy aldık. Bu oyların her birisinin tek tek değerinin farkındayız ve sorumluluğunu taşıyoruz. Sarıyer halkına hizmet, etkisiz muhalefet değildir. Sarıyer halkının rahatı ve daha iyi yaşaması için ne gerekiyorsa yapılmasına yardımcı olmakta muhalefetin görevi olduğuna inanıyoruz. Mevcut Sarıyer Belediyesinin kamu yararına gerçekleşecek her türlü hizmetinde bizim seçmenimizin de hakkı olduğu inancıyla bu hizmetlerden seçmenimizi haberdar etmek ve faydalandırmak birincil hedefimizdir. Bizim muhalefet anlayışımız da bu perspektifte değerlendirilmelidir. Partimizin Yeni Türkiye vizyonunda hizmet üretmek, ülke menfaatini ön planda tutarak, refahının sağlanması esas hedefimizdir.”

“Sarıyer CHP’nin kalesine dönüştüğü iddiaları uydurmadır.”

Çelik, “Bizim bildiğimiz Sarıyer’in üç kalesi var. CHP bu kaleler ile yetinecek ise onun meselesi. Ayrıca, Sarıyer halkının iradesine ipotek koymak kimsenin haddi değildir. Bizi, oy versin vermesin Sarıyer halkının tümü ilgilendiriyor. Ak Parti teşkilatıyla, meclis grubuyla halkın yanında olup şimdiden çalışmalarına başlamıştır. Halka ve seçmene küsülmediği gibi tapulu malı gibi de görmeye kimsenin hakkı bulunmamaktadır. Durmak yok yola devam” diye belirtti.

Sarıyer’deki oy oranımız Cumhurbaşkanlığı seçiminin çok üstündedir.

Sarıyer’de Ak Parti’nin oy oranında artış olduğunu söyleyen Çelik, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sarıyer halkının çoğunluğu Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy verdi. Ama seçim sonuçlarını birilerinin yaptığı gibi sadece sonuca bakarak yorumlarsanız gerçekleri göremezsiniz. Ekmeleddin bey çatı adayıydı. Onu destekleyen tüm partilerin Sarıyer’deki mahalli idareler seçimlerinde aldıkları oylarının toplamı ile Ekmeleddin Bey’in aldığı oy oranı ile Ak Parti’nin oy oranı ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı bir önceki seçime göre aradaki farkın önemli ölçüde azalmıştır. . Halk tabiri ile Ak Parti uçağı kalkışa geçmiş ve burnunu yukarı kaldırmıştır. Salih Bayraktar başkanlığında Ak parti, yeni oluşmuş olmasına rağmen ciddi bir sınav vermiş ve sınavdan başı dik çıkmıştır Sarıyer halkına teşekkür ediyoruz” açıklamalarında bulundu.