Türkiye genelinde 11 ilde ve İstanbul genelinde 10 farklı ilçede gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon kapsamında Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda, 5’i kadın 19 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

4 KİŞİ TUTUKLANDI
İstinye deki FETÖ ye ait olan eski Ufuk Okulları (Fatih Koleji) genel müdürü, okul müdürleri ve yardımcılarının da aralarında olduğu şahıslar tarafından üst olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Ufuk Okulları Genel Müdürü Ömer Özdemir’in de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alınırken, savcılık ve emniyet sorgularının ardından 4 kişi tutuklanırken, 14 kişi ‘Yurt dışına çıkmama’ şartı ile adli kontrol kapsamında serbest bırakılırken, 1 kişi ise savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı. Tutuklananlar arasında Genel Müdür Ömer Özdemir, Muzaffer Taşkın, Ünal Şenel, Gürkan Aldemir yer aldı. Gözaltına tutuklanan dört isimle birlikte, A.Ç, D.Z, E.M, G.S, S.B, K.A, M.C, Y.H, Z.K,A.K, E.A,S.A,A.Ö,S.A, Ahmet H.D. alınmıştı.

EVLERDE 1 DOLAR ÇIKTI

Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, (Örgüt Lideri tarafından örgüt üyelerine hediye olarak gönderilen bereket parası, ayrıca örgüt üyelerinin örgüt içerisinde birbirlerini tanımalarını sağlayan araç olarak kullanılan) A serisi 1 Dolar, örgütün ele başı Fetullah Gülen’e ait kitaplar, bu örgüte ait örgütsel dokümanlar, şahıslara ait dijital materyaller ele geçirildi.

TANIDIĞINIZ VARSA GARDİYAN YAPALIM!

Örgüt üyeleri arasında “Cemaat üyelerine, tanıdığınız var ise gardiyan yapalım” denildiği belirtildi. Yapılan soruşturmalarda ve alınan ifadelerde örgüt üyeleri okullarda kurban ve himmet parası topladıkları, okullarda örgüt elebaşına ait kitapların okutulduğu sohbetlerin yapıldığı tespit edildi.

BYLOCK PROGRAMI KULLANIYORLAR

Örgüt üyeleri kendi aralarında kriptolu mesajlaşma programları olan Bylock programlarını kullandıkları ortaya çıktı. Örgüt mensubu kişiler örgüt içerisinde hiyerarşi olarak daha yüksekteki kişiler tarafindan kişisel profilleri aracılığıyla kataloglardan seçilerek evlendirildikleri belirlendi.

AK PARTİ’YE OY VERİLMEMESİ İÇİN TELKİNDE BULUNDULAR

Örgüt üyelerine 2014 yılı sonrasında Ak Parti’ye oy verilmemesi yönünde siyasi telkinde bulundukları kaydedildi. Örgüt üyelerine 2014 yılı sonrasında başka bankalardan kredi çekmeleri, altınlarını bozdurmaları, evlerini arabalarını satarak tüm paralarını Bank Asya’ya yatırılması yönünde telkinde bulundukları ve Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı devlet okullarında görevli öğretmenlere sohbetlerin FETO’ye ait okullarda gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

MAAŞLARDAN HİMMET VE KURBAN YARDIM PARASI KESİLDİ

FETÖ/PDY’ye ait okullarda çalışan öğretmenlerin maaşlarından maaşlar yatırılmadan önce himmet veya kurban yardımı paralarının kesilerek maaşların dikkat çekmeyecek şekilde yatırıldığı ve  Amerika’ya dil eğitimi için giden öğrenci ve öğretmenleri randevu aldırarak örgüt ele başı Fetullah Gülen’ ile görüştüklerini polis belirledi.

ZAMAN VE SIZINTI İÇİN ZORUNLU ABONELİK

FETÖ/PDY’ye bağlı okullarında çalışan öğretmenlere zorunlu şekilde Zaman ve Sızıntı’ya üye yapıldığı ve örgüt mensuplarından hepsine facebook ve twitter hesabı açılmasının zorunlu hale getirildiği, bu sosyal medya hesaplarından cemaate ait yapılan saldırıların önüne geçilmesi ve kamu oyu algısı oluşturmak için tepki twitleri ve paylaşımların yaptırıldığı kaydedildi.

Polis tespitinde, FETO/PDY’ye bağlı okullarda 17-25 Aralık süreci sonrasında örgütün gizlenmek için yer altına inmeye başladığı, okullarda örgütsel dokümanları kaldırmaya başladıkları belirtildi.