Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geçtiğimiz gün İstanbul’u etkisi altına alan yağmurla ilgili konuştu. Bakan Eroğlu’nun açıklamasına göre, Sarıyer’e 130 yılda bir yağacak yağışlar bir günde yağdı.

Eroğlu, Devlet Su İşleri 14. Bölge Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenledi. İstanbul’u etkisine altına alan yağış felaketine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eroğlu, yağışın şiddetine dikkat çekti. İstanbul ile Marmara Bölgesi’nin büyük bir felaketi atlattığının altını çizen Eroğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Sarıyer’de 130, Silivri’de 500, Beykoz’da da 350 yılda bir yağacak yağışların sadece bir günde gerçekleştiğini aktaran Eroğlu, “İstanbul’da bir ayda yağması beklenen yağmurun 3 katı sadece bir saatte Silivri’ye yağıyor” ifadelerini kullandı.

“GEREKLİ UYARILARI YAPTIK”


Yağmurun yağdığı günün öncesinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı tahminler sonucunda resmi ikazları yapıldığını hatırlatan Eroğlu, “Su baskını, yıldırım, ani sel gibi durumların olabileceğini söyledik” dedi. Maddi kayıplara rağmen can kaybının yaşanmamasını sevindirici olarak nitelendiren Eroğlu, hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediyelerinin gerekli hasar tespit çalışmalarını yaptığını belirtti. Dere ıslahlarının da yapıldığını kaydeden Eroğlu, boş arazilerin ağaçlandırılması için protokol yaptıklarını aktardı.