MÜEZZİNOĞLUSağlık Bakanlığı ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ortaklığıyla Çayırbaşı’nda yapılacak olan Sarıyer Devlet Hastanesi temel atma törenine Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, ilçe Belediye Başkanları, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, son 10 yılda 500 milyon tıbbi işlem yaptıklarını ifade ederek, “115 bin hekim 100 milyon tıbbi işlem. Şimdi 125 bin hekim 500 milyon tıbbi işlem. 10 bin hekim artışı var.  Hastanın hekime ulaşması, tıbbi hizmet alımındaki artış 5 misli.  O günlerde halkın memnuniyeti yüzde 30 bugün halkın memnuniyeti yüzde 75’lerin üzerinde. Bu anlamda sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

941287_4781178283069_1887321442_n

“Ne olur sağlık çalışanlarına sahip çıkın”

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarıyla ilgili vatandaşlara çağrıda bulunan Bakan Müezzinoğlu, “Ne olur sağlık çalışanlarına sahip çıkın. Son günlerde sağlık çalışanlarına hakaret, taciz, şiddet uygulaması gibi bu milletin değerlerine yakışmayan konular gündemimize geliyor. Halbu ki en sıkıntılı anınızda kendinizi, evladınızı, annenizi, babanızı, eşinizi, onları en acil durumlarda teslim edeceğiniz ve yardım isteyeceğiniz kişiler hekimlerdir, hemşirelerdir, sağlık çalışanlarıdır. Ne olur, onları göz bebeğinizi korur gibi onlara sahip çıkınız. Yoksa yine onlar bir adım geri durduğunda bedeli 75 milyon ülke insanımız yaşar. Biz hekimle hasta arasına güvenlik güçlerini koymak istemiyoruz. Biz hekimle hasta arasındaki sırların kanunla zedelenmesini istemiyoruz.  75 milyon ülke insanımız kendi evladına sahip çıktığı gibi sağlık çalışanlarını korumalı ve onlara sahip çıkmalıdır” şeklinde konuştu.

2013 yılında bin 200 ambulansı hizmete sokacaklarını vurgulayan Bakan Müezzinoğlu , “2002’de Türkiye’de hükümeti devraldığımızda, Sağlık Bakanlığı ve ülkenin genelinde 640 ambulansımız vardı.  Benim bakanlığım henüz 4 ay olmadı.  Ama bakanlığımın ilk on gününde 480 ambulans dağıtımı yaptık.  Şimdi 750 ambulans alımının ihalesine çıkıyoruz.  Yani bu yıl bin 200 ambulansı bu milletin hizmetine sunacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Reyhanlı hakkında yaptığını açıklamalara da değinen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ‘Hatay - Reyhanlı’da menfur ve hain bir saldırı oldu.  O saldırıdan sonra 15 dakika içerisinde toplam alanda ambulans sayımız 18’di. Reyhanlı’dan o olağanüstü menfur durumdan hastamız alınarak tedavi için ülkemizin en ideal merkezine 5 saat içinde ambulans uçakla taşınabiliniyor sa bugün çok iddialı söylüyorum, Amerika Birleşik Devletleri olsun diğer ülkeler olsun acil ve tıbbi hizmetlerin sunumunda yarışıyor olmakta iddialı olduğumuzu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Ama bunu görmeyen muhalefetimiz var.  Bunu anlamayan bir muhalefet liderimiz var.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nın Reyhanlı saldırısına ilişkin “Orada ambulans yoktu” sözlerine de tepki gösteren Bakan Müezzinoğlu şunları söyledi;

“Diyor ki, o gün orada ambulans yoktu.  O gün orada acil hizmetler yoktu.  Peki, 5 saat sonra Kartal Koşuyolu Devlet Hastanesine bu hasta nereden geldi.  Nasıl geldi ? Acaba senin ufkunda ambulans uçak diye bir şey var mı? Ya var olduğunu görmüyor ya da olabileceğine inanmadığı için algı sorunu var.”

 102

"500 bin kişiye sağlık hizmeti verilecek"
    
İstanbul Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu da Sarıyer Devlet Hastanesi'nin tamamlanmasıyla boğaz kıyı hattında yaşayan 500 bin kişiye sağlık hizmeti verilecek bir eğitim-araştırma hastanesi haline gelmesini istediklerini ifade etti. İstanbul'da 10 bin nüfusa 11 hastane yatağı düştüğünü, üniversite yatakları ve özel hastaneler dahil edildiğinde rakamın 22'ye ulaştığını kaydeden Dokucu, bu sayının en az 30 olması gerektiğini vurguladı.

Dokucu, 3 yıl içinde İstanbul'daki yatak sayısının 40 bini bulacağını dile getirerek, "Böylece gerekenin üzerine çıkabilecek ve sağlık turizmine hizmet verebileceğiz" dedi.

Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Güven Bektemür ise 370 yatak kapasitesine sahip olacak Sarıyer Devlet Hastanesi'nin, 97 bin metrekare alanda modern bir hastane binası halinde hizmet vereceğini belirtti.

65675_4781167202792_817707189_n

Protokol konuşmalarının ardından temel atma törenine geçildi.  Temel atma töreninde Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu ve Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu eşlik etti. Dualar eşliğinde temeli atılan Sarıyer Devlet Hastanesi’nin 2 yıl içerisinde yapılarak hizmete sokulacağı belirtildi.