Suriyeli bir işadamına ait değerli pırlanta ve taşları Sarıyer'den Kapalıçarşı'ya taşıyan kurye gasp edildi. Olayla ilgili yakalanan 5 kişi gözaltına alındı.

Kurye İsmail Çınar, Suriyeli bir işadamına ait değerli taş ve pırlantaları Kapalıçarşı'ya götürmek üzere Sarıyer'den yola çıktı. Çınar'ın kullandığı aracın önü, iki otomobil tarafından kesildi. Araçtan inen şahıslar, kendilerini sivil polis olarak tanıttı. Kuryeyi aracından indiren kişiler, daha sonra yaklaşık 100 bin dolar değerindeki değerli taş ve pırlantaları alarak olay yerinden uzaklaştı. Yaşanan olay üzerine kurye, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu.

Bölgedeki Güvenlik Kameraları İncelendi


Şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği personeli harekete geçti. İlk olarak bölgedeki güvenlik kameraları incelendi. Böylelikle şüphelilerin olay günü kullandığı otomobillere ait plakalar belirlendi. Ardından da şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Düzenlenen operasyonla, S.A, M.E, F.E, M.Ş ve D.Ç isimli şüpheliler yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar daha sonra adliyeye sevk edildi.