İstanbul’da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Reza Zarrab’la ilgili yürütülen casusluk soruşturması sürüyor. Sarıyer'de bir şirkette evrakların yakılmasına ilişkin olarak gözaltına alınan 17 kişiden 3'ünün Zarrab'la olan ilişki ağına ilişkin çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

Soruşturma kapsamında Türkiye'de bulunan mallarına el konulan Zarrab'a ait önemli verilerin yer aldığı hard disk bulundu. Hard diskin Zarrab'ın talebiyle ABD'ye gönderilmek istendiği, ancak emniyetin bunu ele geçirdiği belirtiliyor. Söz konusu hard diskin Zarrab'ın asistanı Sinem A., muhasebecisi Regaip A. ve tutuklu Mustafa H.'nin ofisinde ele geçirildiği öğrenildi.

3'Ü DE TUTUKLANMIŞTI


Zarrab'a yönelik operasyonla ilgili olarak Sarıyer'deki şirkette evrakların yakılmaya çalışıldığı öğrenilmiş ve 17 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şahıslardan Sinem A.'nın, Zarrab'ın gizli ve özel birtakım görüşmelerini organize ettiği öne sürülüyor. Regaip A.'nın parayla ilgili trafiği takip ettiği, Mustafa H.'nin ise dijital işleri takip ettiği iddialar arasında. 3 kişi hakkında da geçtiğimiz günlerde tutuklama kararı çıkmıştı.