Sarıyer'de 76 yaşındaki eşi Esme Aksakal'ı başka erkeklerle yazıştığı için öldüren Bilal Aksakal'ın yargılandığı dava devam ediyor. Duruşmada dinlenen çiftin oğlu ve kızı, babalarından şikayetçi olmadı. 

Duruşma İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada dinlenen Aksakal çiftinin kızları Çiğdem Toplu, "Babam Bilal Aksakal bana ve diğer kardeşlerime annemin başka kişilerle mesajlaştığını söylemişti ve bizden yardım istemişti. Ben annem Esme'ye bu durumu söylemiştim. Annem bana ben bundan sonraki hayatımı istediğim gibi yaşayacağım, arkadaşlarım var diye söylemişti. Ancak biz babamıza ve annemize yardımcı olamadığımızdan dolayı çok üzgünüz" dedi ve babasından şikayetçi olmadığını ifade etti. 

Oğlu da şikayetçi olmadı 

Çiftin oğlu Murat Aksakal ise babasının, annesinin başkalarıyla mesajlaşması meselesinden kendisine bahsettiğini söyledi. Aksakal, "Bu durumu anneme söyledim. Annem böyle bir durum olmadığını söyledi. Babam daha çok ablam Çiğdem ile durumu görüşüyordu" ifadelerini kullandı. Sanık Bilal Aksakal ise; "Ben mesajların fotoğrafını telefonuma kayıt etmiştim. Bunların hepsini avukatıma teslim etmiştim. Bu mesajlar incelendiğinde gerçek görülecektir. Bu mesajlar incelendikten sonra cezam ne ise verilsin" şeklinde savunma yaptı.  Mahkeme, Aksakal'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.