Amerika Birleşik Devleti (ABD) Devlet Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepkiler sürüyor. Bu sefer de kamyoncu ve taksici esnafı için adres yine Sarıyer'deki ABD Başkonsolosluğu'nun önü oldu.

İlk olarak kamyoncular konsolosluk binasının önüne geldi. Burada yapılan basın açıklamasında "İlk kıblemizin bulunduğu Filistin 1948 yılından beri yüzlerce yıllık büyük İsrail projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır. Kudüs'ün işgalci siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş eşkiya ordusuna karşı dik duruşun namus meselesi olduğunu tüm İslam alemine hatırlatırız. Artık ümmetin prangalardan kurtulması ve Filistin'in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir" ifadelerine yer verildi.

BOYKOT KARARI AÇIKLANDI


Kamyoncuların ardından da taksici esnafı eylem için aynı yerdeydi. Taksici esnafı adına açıklamayı Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman yaptı. Filistin halkının yalnız olmadığını ifade eden Duman, Müslümanların gönlünün bir yarısının Mekke, öbür yarısının da Medine olduğunu söyledi. Bunun üzerindeki tülden perdenin de Kudüs olduğunu belirten Duman, İsrail ve Amerika'nın ürünlerini boykot etme kararı aldıklarını da açıkladı.