Bernard van Leer Vakfı'nın Sarıyer’de uygulayacağı İstanbul95 adlı proje kapsamında, toplam 120 aileye sosyal destek verilecek. Sarıyer'de, proje dahilinde 0-3 yaş arası çocuklara yönelik destekleyici programlar uygulanacak ve var olan kapasiteleri güçlendirilecek.

Hollanda merkezli vakfın başlattığı proje dünyaya 95 santim boyundan bakan bir çocuğun gözünden daha yaşanılabilir bir kent tasarlamayı planlıyor. İlçede toplam 120 gönüllü aileye destek verilecek. Annenin gebeliğinden çocuğun 3 yaşına kadar olan süreci, sosyal uzmanlar tarafından evlere yapılacak olan ziyaretlerle şekillenecek. Ebeveynlere bilişsel ve fiziksel destek de verilecek. Ayrıca Sarıyer'de 0-3 yaş grubuna uygun oyun parkları da yapılacak.


Proje İlk Olarak Bu Mahallelerde Uygulanacak


Proje Sarıyer’de ilk olarak Ayazağa, Fatih Sultan Mehmet, Ferahevler, Rumeli Hisarı ve Pınar mahallelerinde hayata geçirilecek.Ev ziyareti temelli ebeveyn danışmanlığı programında anne ve babalar, beslenme, bakım, sağlık, gibi bir çok konuda bilgilendirilecek. Ardından aileler ve çocuklar, bu bilgiler kapsamında kullanabilecekleri eğitsel malzemelerle de desteklenecek. Gönüllü olmak isteyenlerin Sarıyer Belediyesi'ne ait 444 1 722 numaralı telefondan bilgi alabileceği belirtildi.