İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yılbaşı öncesinde kaçak çam ağacı kesimini önlemek için denetimlerini artırdı. 

ÇAM

Orman Bölge Müdürlüğü, yaklaşan yılbaşı öncesi ormanlarda kaçak çam ağacı kesimini önlemek için denetimlerini artırdı. Her ihbarı değerlendiren ekipler, çam ağacı kesenlere yönelik Sarıyer Bahçeköy Orman İşletme Müdürlüğü'nde tatbikat yaptı. Fidanlıkta basın açıklaması yapan İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, “on yıllarda fidanı buradan teminden ziyade vatandaşlarımız ormanda tahribat şeklinde fidanları kestiği ve götürdüğünü izledik. Bu tür tespitlerimiz de vardı. Bu yüzden biz fidanlıklarımızda her yılbaşı vatandaşlarımıza diyoruz ki: 'Buradan canlı fidan verelim. Canlı fidan alın. Ondan sonra bunu bahçenize, uygun gördüğünüz yere dikin. İlerleyen zamanlara bir anısı olsun” ifadelerini kullandı.

mere

Özellikle köknar, ladin, doğu ladine yönelik çalışmaları olduğunu söyleyen Mere, “Noel ağacı denilen yılbaşına bir ağaç dik, ağaç kesme adı altında bu fidanlığımızda fidan çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan usulsüz ağaç kesiminden ziyade burada resmi ağaçlarımızdan verelim. Bu ağaçları yılbaşından sonra diksinler yılbaşına, yeni yıla ağaç dikerek girsinler" dedi.

Fidanlıklarında aynı zamanda değişik fidan üretimleri yaptıklarını vurgulayan Mere, "Nikah fidanı üretiyoruz. Nikah yapan kardeşlerimize bunlarla girmesini öneriyoruz. Nikahta değişik süs eşyaları dağıtıyorlar. Ama çam fidanlarını da dağıtırlarsa nikahta dağıttıkları kişiler bu fidanı evinin önüne, bahçesine dikebilirler" şeklinde konuştu.

Öte yandan, tatbikat esnasında küçük bir kaza da atlatıldı. Tatbikat gereği ormanda ağaç kesen vatandaşı yakalamaya koşan orman muhafaza memuru ayağı kayarak yere düştü. Yaşanan olay, tatbikatı görüntüleyen basın mensupları arasında gülüşmelere neden oldu. Kısa süre sonra ayağa kalkan memur tatbikata devam etti.