Sarıyer'de Uluslararası Oryantiring Kış Kupası etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe her yaş grubundan 230 kişi katılım sağladı. 10 etaptan oluşan etkinlik, Nişantaşı Üniversitesi'nin Sarıyer'deki Maslak 1453 Neotech Kampüsü'nde yapıldı. Hem çocuklara özgüven aşılayan, yaşlılarda da alzheimerin engellenmesinde yararı olan branş etkinliğinde, karanlık ortamda 230 kişi yarıştı.

TAZELENME ÜNİVERSİTESİ'NİN KURSİYERLERİ DE ETKİNLİKTE


Nişantaşı Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Umut Başoğlu, etkinlikle ilgili bilgi verdi. Kuzey Geyikleri Oryantiring Spor Kulübü ile Nişantaşı Üniversitesi'nin işbirliğinde düzenlenen organizasyonu anlatan Başoğlu, "Tazelenme Üniversitesi de katıldı. Burada gece ve indoor oryantiring denilen bir etkinlik gerçekleştiriyoruz" dedi.

MATEMATİKSEK DÜŞÜNMEYE FAYDALI


Oryantiring etkinliği, harita ile yön bulmayı sağlayan bir spor dalı olarak dikkat çekiyor. Beyinsel ve fiziksel güçlerin birleştirilmesinde önemli bir role sahip. Çocuklarda matematiksel düşünebilme, çözüm üretme gibi bir çok yeteneğin gelişmesinde etkin bir öneme sahip. Spor dalı, yaşlılarda sık görülen bazı hastalıkların da engellenmesini sağlıyor.