Sarıyer’de Uluslararası Kabartma Kur’an Konferansı düzenlendi. Konferansın bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilmiş oldu.

Uluslar arası Kabartma Kur’an Hizmetleri Birliği tarafından düzenlenen konferansa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi destek verdi. Sarıyer’deki İstanbul Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın açılışında kabartma şeklindeki mushaftan, İranlı Sadık Abbasi tarafından Aşr-ı Şerif okundu.

KABARTMA KUR’AN BİRLİĞİNİN ÖNEMİ


Açılışta konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin, çok önemli bir hizmetin yapıldığını anlattı. Kur’an’daki bir harfin değişmesinin ayetin anlamını tamamen değiştirebileceğine dikkat çeken İnaltekin, dünyada Kabartma Kur'an Birliği’nin oluşturulmasının önemine değindi. Mescid-i Aksa’daki direnişe ilişkin de konuşan İnaltekin, bu zulme ses çıkarılması gerektiğini kaydetti.

“HİÇBİR FARKLILIK İNSANI ALLAH’A KUL OLMAKTAN MEN EDEMEZ”


Konferansta konuşan Türkiye Beyazay Derneği’nin genel başkanlığı görevini yürüten Lokman Ayva da çeşitli açıklamalarda bulundu. Kur’an’ın hakikatlerine vakıf olan insanlar arasında engellilerin de bulunduğunu anımsatan Ayva, Kur'an'dan doğan medeniyetin farkına varılmasının önemli olduğunu söyledi.

Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aydın ise insanların farklılıklarla yaratıldığının altını çizerek, engelliliğin de bir farklılık şeklinde var edildiğini vurguladı. Bu farklılığın doğru anlaşılması gerektiğini dile getiren Aydın, hiçbir farklılığın insanı Allah’a kul olmaktan men edemeyeceğine dikkat çekti.

YAPILAN HİZMETLER ANLATILDI


Aydın, birlik olarak yaptıkları hizmetleri de anlattı. Önemli hizmetleri gerçekleştirdiklerini aktaran Aydın, Yeni Zelanda, Şili, ABD ve Avvustralya’da görme engelli bulunan Müslümanların faydalanması için kabartma şeklinde Mushaf gönderildiğini belirtti.