Sarıyer Belediyesi, hem soğuk hem de yağışlı havanın etkisini sürdürdüğü günlerde sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlara yardım eli uzattı.

Sarıyer Belediyesi, kışın yiyecek bulmak ve vücut ısılarını korumak için büyük problem yaşayan sokak hayvanlarını rahat ettirmek için bir dizi önlem aldı. Belediye, bu önlemler kapsamında 12 bölgedeki 24 noktada yer alan besleme alanlarına sürekli yemek bırakıyor. Bunlar da kuru mama ve sıcak yemek oluyor. Ekipler tarafından tespit edilen yavruların olduğu bölgelerde de her gün besleme

gerçekleştiriliyor. Bu alanda çalışma yapan kamu kuruluşları ile hayvansever gruplara da kar yağışının olduğu zamanlarda mama desteği sağlanıyor. Hayvanların tıbbi bakımları da Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Vatandaşlardan da Yaralı ve hasta olduğunu düşünülen bir hayvan görüldüğünde 444 1 722 çağrı merkezinden ekiplerle iletişime geçilmesi talep ediliyor.

ÖNLEMLER DİZİSİ YAYINLADI


Sarıyer Belediyesi, hayvanların korunması için bir dizi önlemleri de resmi internet sitesinde yayınladı. Belediyenin bu alandaki uyarıları şöyle: "Kedi, köpek ve kuşların su kaynağı olarak kullandığı küçük birikintiler kış aylarının gelmesi ile beraber donduğundan su bulmakta zorlanabilirler. Metal ya da çelik su kapları suyu çabuk dondurur bu yüzden kış aylarında plastik kaplara su konularak, temizliği kontrol edilmelidir.


KAPILARINIZI AÇIN


"Yoğun kış koşullarında onlar için küçük bir yer açın. Soğuktan ve yağıştan ıslanmış kedileri alıp bakabilirsiniz. Eğer evinizin koşulları bir hayvanın uzun süre kalmasına uygun değilse yaralı ve hasta durumundaki hayvanları kısa süreliğine misafir edin. Böylece yaşam mücadelesi veren bir canlıyı kurtarmış olursunuz."

SATIN ALMA SAHİPLEN!


"Sarıyer Belediyesi, sorumsuzca sokağa terk edilen ve sokaklardaki yaşam koşullarına kolay bir şekilde uyum sağlayamayan hayvanları koruma altına alıyor, bakımını üstleniyor ve hayvanları mutlu olabilecekleri yuvalarına kavuşturuyor. Sahiplendirmek için önce hayvanın sağlığının yerinde olması ve kısırlaştırılmış olması gerekiyor. Siz de Sarıyer Belediyesi Safiye Kaya Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret edip, evinizin kapılarını bir dosta açabilirsiniz."

KAPUTA VURUN!


"Soğuklardan korunmak için hayvanların bulduğu çözüm, bir süre çalıştırılmış araba motorlarından yayılan sıcağa sığınmak. Bu yüzden motoru çalıştırmadan önce mutlaka kaputa vurup, kontrol edin. 2 saniyelik işlem bir canın kurtulmasını sağlayacaktır!"