Sarıyer sahilde bir otomobilin denize düşmesi sonucu 2 kardeş yaralandı


Sarıyer Tarabya sahilinde aracının direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, yanında oturan kardeşiyle birlikte denize uçtu. Kendi imkanları ile arabadan çıkan kardeşleri, İSPARK görevlileri ve vatandaşlar denizden çıkardı. Denizden çıkarılan iki kardeş hastaneye kaldırıldı.

fft31_mf6908385Tarabya sahilinde dün saat 15.00 sıralarında meydana gelen kazada, sürücü Ferdi Bezikli 34 JK 6915 plakalı aracının direksiyon hakimiyetini kaybettti. Denize uçan araçtan Ferdi Bezikli ve yanında oturan kardeşi İshak Bezikli kendi imkanları çıkarak sahile doğru yüzmeye başladı.

Olayı gören İSPARK görevlileri ve vatandaşlar denizdeki kazazedelere yardıma koştu. Kıyıya çıkarılan kardeşler, yolun karşısındaki otele götürüldü. Kısa sürede olay yerine gelen ambulans, iki kardeşi İstinye Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Kazazede kardeşlerin hayati tehlikelerinin olmadığı, öğrenildi. Denize düşen aracı bulmak için Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri çalışma başlattı. Sahil Güvenlik ekibi, iki dalgıç arabayı bulmak için denizde arama yaptı.

Balık kovası ipine tutundular 


Denize düşen ağabey ile kardeşini, uzattığı balık kovası ipi ile sahile çeken İSPARK görevlisi Savaş Kap, şunları söyledi: "Sahilde arabaları park ettiriyordum. Güm, diye bir ses duydum. Bir de baktım ki denizde bir araç yüzüyor. Araç içinden iki kişi çıktı. Sahile doğru yüzüyorlardı. Otele bağırdım. Sonra balık kovasını denize attım. Arkadaşlar ipe tutundu. Otelden yardıma gelen arkadaşlarla kazazedeleri denizden çıkardık" dedi.