29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Sarıyer’de her yıl olduğu gibi bu yıl da fener alayı yürüyüşü düzenlendi. Sarıyerlilerin büyük ilgi gösterdiği yürüyüş boyunca okunan marşlar cumhuriyet coşkusuna renk kattı.


Sarıyer’de Cumhuriyet Bayramı'nın 91. Yıldönümü coşkusu yapılan fener alayı yürüyüşüyle kutlandı. Soğuk havaya rağmen yürüyüşe katılan binlerce kişi Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yıldönümü coşkusuna ortak oldu. Sarıyer Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüşe Sarıyer Belediye Başkanı Şükür Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in yanı sıra Sarıyer Belediyesi çalışanları da hazır bulunurken, fener alayı marşlar eşliğinde büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Yaşanan görkemli kutlamaya muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve belediye meclisi üyeleri de katıldı.

IMG_2137Binlerce Sarıyerlinin tek yürek olduğu kortej Kireçburnu Haydar Aliyev'den başlayarak Sarıyer Atatürk Meydanı’nda son buldu. Yaklaşık beş kilometrelik kortej oluşturan Sarıyerlilere, Cumhuriyet dönemini temsil eden atlı süvariler, kağnı arabası, savaş dönemi kıyafetleri giyen askerler ve onlara yardım eden kadınlar eşlik etti. Yaklaşık doksan dakika süren yürüyüşün ardından korteje eşlik eden vatandaşlar Sarıyer Merkez’de kurulan sahnenin önünde toplandılar.

Sarıyer Belediyesi Basın Birimi tarafından hazırlanan, çekimleri Polatlı’da gerçekleşen ve devlet arşivinin de kullanıldığı “22” belgeseli gösterildi. İzleyenler tarafından büyük beğeni kazanan belgeselde 91 yıl önce kurulan Cumhuriyet tarihi anlatılırken, genci yaşlısı birçok vatandaş gözyaşlarını tutamadı.

Cumhuriyete sahip çıkma çağrısı!

IMG_2206Halk oyunları ekibinin Ege yöresine ait Zeybek oyunun ardından sahneye çıkan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,  ülkenin zor günlerden geçtiğini ifade ederek, Cumhuriyete sahip çıkma çağrısında bulundu. Genç, “Cumhuriyet çocuklarına, Atatürk bekçilerine selam olsun. Gönlümüzde ki Atatürk sevgisini, şehitlerimizin verdiği mücadeleyi asla unutmayacağız. Ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde, Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 91. Yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün buradan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu memleket topraklarını vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyet demek adını hiç bilmediğimiz vatan kahramanları, Anafartalar, İsmet İnönü demektir. Cumhuriyet demek Mustafa Kemal Atatürk demektir. Atatürk’ün 4 Ekim 1932’de Dolmabahçe Sarayı’nda verdiği bir demeçte, “Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı hep bir ırkın evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır” demiştir. İşte bizim vatanımızın özü budur. Biliyorum ki Cumhuriyet tüm değerleri ile yaşatmaya ne pahasına olursa olsun devam edecek kararlılıktasınız” dedi. Yapılan konuşmadan sonra tören son buldu. IMG_2155

IMG_2055 IMG_2057 IMG_2058 IMG_2106adasdasdadasdadasdas

sarıyer-coşku-20