Nişantaşı Üniversitesi'nin Sarıyer'de bulunan Maslak 1453 Neotech Kampüsü'nde Uluslararası Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka Çalıştayı gerçekleştirildi.

Yerli ve yabancı bilim adamlarının buluştuğu çalıştayda açılış konuşmasını üniversitenin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çolak yaptı. Dijital dönüşümün hayatın tüm alanlarında gerçekleştiğini kaydeden Çolak, endüstride yer alan teknoloji ve robotların bu dönüşüm içerisinde bulunduğuna dikkat çekti. Yapay zekaya ilişkin tekniklerin kullanılıp, üretimde sağlanan gelirin arttığını vurgulayan Çolak, bu sayede risklerin de azaldığına dikkat çekti.

YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİNİN FAYDALARI


Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Derviş Karaboğa da yapay zeka teknolojisinin faydalarına değindi. Bu çalışmaların ülkede yaygınlaşması gerektiğini kaydeden Karaboğa, dünyanın da bu yönde gittiğini belirtti. Dijital dönüşümle ilgili akla ilk olarak zeki makinelerin geldiğini belirten Karaboğa, "Bu makineler, birbirleri ile haberleşebiliyor, internet ağı kurabiliyor. Yapay zeka ile üretimde maliyet düşer, verimlilik artar, insanın kendi isteğine uygun özellikle ürünler üretilebilir. İnsanlara robotların hizmet etmesi, hayatın bir çok alanında etkili olacak" açıklamasında bulundu.