Türkiye Soroptimistler Kulübü Federasyonu kadınları, çocuklara okuma alışkanlığını yeniden kazandırmak için çalışma başlattı. Üyeler bu kapsamda, Sarıyer’deki 11 SAGEM şubesi öğrencilerine kitap bağışı kampanyası başlattı.

Üyeler, Ayazağa şubesi öğrencileri için toplam 250 adet kitap bağışında bulundu. Okuyan Türkiye adı verilen kitap bağışı kampanyası, SAGEM’e ait diğer 10 farklı şubede de çalışmalar sürecek. Çevre ve kültür alanında yaptığı projelerle adından söz ettiren derneğin bu hareketi beğeni topladı. Boğaziçi Soroptimist Kulübü Başkanı Funda Sanılman, sanal dünya ile savaş konusunda büyük bir mücadele sergilediklerini kaydetti.


"Sanal Dünyanın Yaygınlaşması Herkesi Korkutuyor"


Sanal dünyanın yaygınlaşmasının herkesi korkuttuğuna dikkat çeken Sanılman, çocukların bilgisayar başında fazla vakit harcadığını bunun da bağımlılığa dönüştüğünü kaydetti. Bunu görünce de projeye başladıklarını ifade eden Sanılman, "Bizim amacımız, çocukların okuma alışkanlığını tekrar kazanması. Çocuğun hayal gücü kitap okuyarak gelişmekte"dedi. Sanılman, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e de eğitime desteklerinden dolayı teşekkür etti.