18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da Sarıyer Merkez'de kutlandı. Programa vekaleten katılan Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, törende yaşanan çelenk krizine ilişkin "Bu durum bize ve gazilerimize saygısızlık olur" dedi.

Çelenk sunma törenine; Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, AK Parti Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Soylu Demiralp, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aleyna Bilginoğlu, Sarıyer İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Işıktaş, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Acar, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti ilçe yöneticileri ve STK temsilcileri katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, corona virüs salgını nedeniyle katılım sınırlı sayıda oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Sarıyer Belediyesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve siyasi partilerin çelenklerinin Atatürk anıtına sunulmasıyla devam etti.

KAYMAKAM BAKAN'DAN ÇELENK TEPKİSİ!

Törenin en dikkat çeken olayı ise Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan'ın yaptığı konuşma oldu. Sunum sırasında tören alanına Sarıyer Kaymakamlığı'na ait çelenk gelmedi. Programın sunucusu da kendisine verilen bilgi doğrultusunda tören akışına devam ettiği sırada gazilerden tepki geldi. Gazilerin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği'ne ait çelengin de anıta koyulması gerektiğini belirtmesinin ardından çelenk Atatürk anıtına koyuldu. Ardından söz alan Kaymakam Bakan şunları söyledi: "Ben de belli bir yoldan geldim. Türkiye Muharip Gaziler Derneği çelengini koyduktan sonra törene katılım sağlamamızın bir anlamı olmuş olur. Buraya sadece İstiklal Marşımızı söylemek için gelmedik. 18 Mart'ın bir anlamı ve önemi var. Kimseyi kırmak veya rencide etmek istemiyorum fakat bu durum bize ve gazilerimize saygısızlık olur. Siyasi partiler ve diğer kurumlar çelenklerini törenden sonra koyabilir."

Tören sonrası gaziler AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun ve CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ile bir araya gelerek, eleştirilerini sürdürdü. Kurşun ve Yalınkılıç da gazilerin eleştirilerinde haklı olduğunu belirtti.

SARIYER POSTA GAZETESİ