Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü down sendromlu ve zihinsel engelli bireylerle kutladı.

Sarıyer Belediyesi tarafından İstinye Park Fun Tıme’da Bu Sevgi Hiç Bitmeyecek adlı etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında down sendromlu ve zihinsel engelli bireyleri bir araya geldi. EÇADEM, İZEV ve Sarıyer Şehit Üsteğmen Ali Büyükdicle Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’ndan yaklaşık 100 çocuk etkinliğe katıldı.


"Onların Tek İhtiyacı Sevgi"


Burada konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, tüm engellerin sevgi ile aşılacağını vurguladı. Onların bir tek sevgiye ihtiyaçları olduğunu kaydeden Genç, "Biz bu büyük duyguyu birlikte yaşıyoruz. Onlardan inanılmaz bir sevgi görüyoruz” dedi. Dünyada her şeyin sevgi etrafında döndüğünü belirten Genç, "Biz sevgiyi daha üst boyutlara taşıyabilirsek, savaş tüccarlarının da işi bitecek. Yaşamın sevgi üzerine kurulması dâhilinde tüm olumsuzlukların biteceğini düşünüyorum. Tek bir mesajım var. Sevgiden uzak durmayın” ifadelerini kullandı.

İlk Defa Gelenler Vardı


2 saat boyunca devam eden etkinlikte çocuklar, oyuncaklarla oynadı. Öğle yemeğiyle de program sona erdi. Eğlence merkezine ilk kez geldiğini söyleyen Berke Can isimli öğrenci, daha önce hiç bu kadar mutlu olmadığını belirtti. İlk defa gelen bir başka öğrenci Tolga da oyuncakları çok beğendiğini ifade etti.