Yerel seçimlerin yapılmasına 10 ay gibi kısa bir süre kala Sarıyer’de yerel siyaset hareketlendi. En önemli merak konusu ise Ak Parti Adayının kim olacağı şeklinde…


Yerel seçimlerin yapılmasına 10 ay gibi kısa bir süre kala Sarıyer’de yerel siyaset hareketlendi. En önemli merak konusu ise Ak Parti Adayının kim olacağı şeklinde… Bir süre önce eski Sivas Milletvekili Selami Uzun’un ismi dillendirilmiş, eski milletvekili Uzun, Sarıyer’in mahallelerinde çalışma yaparak boy göstermiş, kendinden bahsettirmişti. Şişlinin bölünerek bazı mahallelerin Sarıyer’e bağlanması dengeleri alt üst etti.


Şu sıralar Sarıyer’de Anap döneminin başarılı belediye Başkanı Sedat Özsoy’un ismi telaffuz edilmeye başlandı. Özsoy geçen belediye seçimlerinde MHP’ den seçimlere girmiş yüzde yedi olan MHP oylarını 24’e çıkarmıştı. Özsoy Sarıyer Belediyesi’ne Milliyetçi Hareket Partisi’nden meclis üyeleri de sokmuştu. Sarıyer’de sevilen ve tanınan Sedat özsoy, hem Ak Partililer tarafından hem de Sarıyer Halkı tarafından dillendirilmeye başlandı. Özsoy’un toplumun her kesiminden oy alacağı algısı ise oldukça yüksek. İstanbul’da Sarıyer seçimlerinde büyük yarış olacağı şimdiden belli olurken, tüm Türkiye’nin gözü bu ilçede olacak. Beklenen ise Ak Parti’nin adayının kim olacağı… Duayen siyasetçiler muhtemelen Sedat Özsoy derken, Selami Uzun İsmini de düşünmek gerekir diyor. CHP ise Ak Partiye oranla biraz daha rahat…Aynı adayla seçimlere girmesi beklenirken, Şükrü Genç’i Sevilen sol tandaslı iyi bir CHP’ li olan öz Sarıyerli Dr. Cengiz Alp zorluyor.


Herkesin merakla beklediği iki isim...Bakalım hangisi aday olacak.


İleriki günlerde bu tartışmanın fitili daha da alevlenecek. Bıçak sırtındaki Sarıyer Ak Parti kurmaylarının bölgede stratejik planlar yaptığı, aday için ise sık sık anketler yaparak karar vereceği ifade ediliyor. Ak Parti Sarıyer’i istiyor… Bakalım seçmen nasıl karar verecek.