ŞEHİTLERİMİZİ BİR KEZ DAHA RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında şehit düşen Fatih Satır ile Çetin Can, Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Sarıyer'de anıldı.

4 yıl önce gerçekleştirilen fakat Türk Milleti tarafından geçit verilmeyen darbe girişiminde hayatını kaybedenler, Türkiye genelinde olduğu gibi Sarıyer’de dualar ile yad edildi.

İLÇE PROTOKOLÜ TAM KADRO

Kilyos, Yeniköy ve İstinye mezarlığında düzenlenen anma programlarına; Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Caner Coşar, Sarıyer İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Işıktaş, AK Parti Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Gamze Demirtaş, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri, Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Acar, Darüşşafaka Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, Kocataş Muhtarı Serdal Doğan, Uskumruköy Muhtarı Şeyda Üst, Gümüşdere Muhtarı Günay Yazıcı, Bahçeköy Merkez Mahalle Muhtarı Mehmet Sevinç, Rumeli Feneri Muhtarı Serkan Gerçek, Kısırkaya Muhtarı Nurcan Kocaer, Sarıyer Merkez Mahalle Muhtarı Sinan Yüksel, Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, Kilyos Muhtarı Yüksel Dalmış, Kızılay Sarıyer Şubesi ile Kızılay Gençlik Kolları üyeleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR EDİLDİ

Türkiye’nin dört bir yanında 15 Temmuz’da hayatını kaybedenler için törenler düzenlenirken, şehitler Sarıyer’de de unutulmadı. Kilyos, Yeniköy ve İstinye mezarlığında düzenlenen anma programlarında şehitler için dualar edildi. Etkinliğe gelen vatandaşlar da kahramanlar için Yasin-i Şerif okudu. Tören sonrası şehit mezarlarına kırmızı karanfil bırakılırken, toprak sulandı.

Anma programlarının ardından İstinye'deki Neslişah Sultan Camii'nde öğle namazı sonrası şehitler için mevlit okutuldu.

Haber ve fotoğrafların kaynağı Sarıyer Posta Gazetesi'dir.

SARIYER POSTA GAZETESİ