Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yıl dönümünde bayram coşkusu Sarıyer sokaklarına taştı. Sarıyer Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Kefeliköy’den Sarıyer’e 'Cumhuriyet Yürüyüşü' bu yıl da binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’in 96. yılı Sarıyer’de büyük bir coşkuyla kutlandı. 7’den 70’e binlerce Sarıyerli Cumhuriyet Bayramını doyasıya kutladı. Fener alayı yürüyüşüne; Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Sarıyer Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcisileri, sporcular ve binlerce Sarıyerli katıldı.

İŞ MAKİNELERİNİN CUMHURİYET KONVOYU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Sarıyer Belediyesi bünyesindeki iş makineleri konvoy oluşturarak tüm ilçeyi dolaştı. Bayram sabahı Sarıyer Belediyesi'ne ait iş makineleri, ambulanslar, engelli araçları, ATV’lerin bulunduğu yaklaşık 50 araçlık grup Cumhuriyet konvoyu oluşturdu. Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi’nden yola çıkan tüm ilçeyi dolaşan araç konvoyuna vatandaşlarda alkışlarıyla eşlik etti.

CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜLER

Sarıyer’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının doruk noktasını her yıl olduğu gibi bu yıl da Kefeliköy’den başlayarak Sarıyer Merkez’de son bulan fener alayı oldu. Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşamak isteyen her yaştan Sarıyerlinin katıldığı yürüyüşte binler ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle konser alanına yürüdü. Korteje denizden balıkçı tekneleri ışıklarla, atlılar, motosiklet takımı, gaziler, engelliler, halk oyunları ekibi, Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bando Takımı ve Sarıyer Belediye Tiyatrosu oyuncuları eşlik etti.

“BİRBİRİMİZE KENETLENMELİYİZ”

Kortej sonunda konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Cumhuriyetimizin 96. yılını da zor bir süreçte, Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkmamız gereğini hatırlamamız ve birbirimize hatırlatmamız gereken önemli bir dönemeçte kutluyoruz. 96 yıl önce bir yanımızda emperyalizm, diğer yanımızda onların iş birlikçi hainlerine karşı Cumhuriyet’i nasıl ilan ettiysek; bugün yine onların türlü tuzaklarına karşı bağımsızlığımızı, egemenliğimizi, kardeşliğimizi, huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi korumak için birbirimize daha çok kenetlenmemiz, sarılmamız gereken günlerdeyiz. Ülkemizde ve coğrafyamızda bizleri yakından ilgilendiren sorunların çözümü, cumhuriyet ve demokrasi ilkelerinin, ülkemizin her bir köşesinde, tamamında ve bütün vatandaşlarımızca benimsenmesiyle mümkün olacaktır” dedi.

DERYA ULUĞ KONSER VERDİ

Bu yılki Cumhuriyet Konseri’nin konuğu pop müzik sanatçısı Derya Uluğ oldu. 20.30’da Sarıyer Merkez Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen konserde sanatçı birbirinden güzel şarkılarını Sarıyerliler için seslendirdi.

SARIYER POSTA