Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümü Sarıyer’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan törenler, Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı anma programıyla devam etti. Yaşar Kemal Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğin ardından Sarıyer Belediyesi’nin ev sahipliğinde şehit ve gazi aileleri onuruna yemek düzenlendi. Programa; Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Şükrü Genç, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Genç: Bir ulusun var olma mücadelesi

Yemekte bir konuşma yapan Başkan Genç, Çanakkale Zaferi’nde Türk Ordusu’nun vatanını kurtarmak için kanının son damlasına kadar savaştığını belirtti. Genç, “Çanakkale Savaşı bir ulusun var olma mücadelesidir. Bu savaşta Türk Ordusu emperyalist güçlerin geçişini engelledi” dedi.

Bilgin: Dönmeyi düşünmediler

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Türk tarihinin en önemli günlerinden biri olduğunu vurgulayan Kaymakam Bilgin ise, “Çanakkale Zaferi dendiği zaman aklıma tek bir ifade geliyor. O da ‘Dönmeyi düşünmediler’ cümlesi. O manevi havayı, dayanışmayı, birlik ve beraberliği anlatan bundan daha güzel bir cümle olamaz” diye konuştu.