Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.


5Maslak bölgesinde işgallerin kaldırılmasıyla yapılan yol genişletme çalışmaları ile kaldırımların daha rahat bir şekilde kullanılmasının yanı sıra, Maden Mahallesi’nde planlı yol açma çalışması ve Sarıdağ’da yol genişletme çalışması da hızla devam ediyor.

Maslak’ta işgallerin kaldırılmasıyla trafik sorunu çözüme kavuşuyor


1/1000’lik imar planı içinde İBB’den geçen Maslak planları, Ağustos ayı içinde askıdan indirildi. Planın askıya çıkarıldığı Temmuz Ayı sonrasında Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bölgede uzun yıllar büfeler tarafından işgal edilen yerleri Zabıta ekipleri   desteğiyle kaldırarak, güzergahlarla ilgili çalışmalara devam etmektedir.sarıyer belediyesi

Böylelikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu büyük ölçüde ortadan kaldırılacaktır. Maslak’ta çalışan vatandaşların metro ve toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlamaları açısından kesintisiz yaya yolları uygulamasına geçilmiştir. Bu noktada kaldırımların araçlar tarafından işgal edilmemesi konusunda da gerekli tedbirler alınmaktadır.

Maden Mahallesi’nin arka yüzü hizmetle buluşuyor


1970’li yıllardan beri ulaşım sorunu yaşayan gecekondu bölgesi, 2015 yılında ilk kez asfalta kavuşuyor. Çırçır-Çayırbaşı tünelinin,  Çırçır çıkışında sarıyer belediyesiyoğun araç trafiğine girmek zorunda kalan vatandaşlarımızın sorununu çözmek ve köyler bölgesine ulaşımını daha hızlı hale getirmek için 4 bağlantı yolu, 12 metre genişliğinde ve 1400 metre uzunlukta imarlı yolda yarma, dolgu, yağmur suyu kanalı, atık su  kanalı ve  bağlantıları, menfez ve şaft çalışmaları, betonarme perde duvar çalışmaları  büyük oranda tamamlanmış olup, bordür, tretuvar ve  yol üstü  kaplama çalışmalarıyla alt yapı sorunlarında çözüme ulaşılmıştır.

Cadde adının Yüksel Tutak Caddesi olarak planlandı ancak İBB kabul etmedi


Asfaltlama çalışmalarıyla birlikte, Eylül ayında okulların açılmasıyla yol hizmete girecektir. sarıyer belediyesi1Ayrıca Enver Ören Vakfı tarafından yapılan tarihi Çırçır çeşmesi,  yol güzergâhında kaldığı için yeni yerine taşınarak,  içilebilir su olarak vatandaşların hizmetine alınmıştır. Daha önce Sarıyer Belediye Meclisi tarafından,  cadde adının Yüksel Tutak Caddesi olarak planlanmış,  ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde kabul edilmemesi üzerine,  yeni bir isim verilene kadar Çırçır Maden yolu olarak tanımlanacaktır.

Sarıdağlı vatandaşların Sarıyer Merkez’e ulaşımı artık daha kolay


Sarıdağlı vatandaşların ulaşımı açısından önemli sorun teşkil eden,  Karadeniz Sokak’tan Sarıyer’in merkezine inen,  Yemin Sokak’ta yol genişletme çalışmaları hızla devam ediyor. Yayalar için tretuvar alanı oluşturmak ve tehlikeli virajların bulunduğu alanın kazık çakılarak genişletilmesi yönünde geliştirilen proje, mahalle halkının görüşleri doğrultusunda devam etmektedir.

İstinat perdesiyle yolun minibüs ve toplu taşıma araçlarına uygun hale gelebilmesi ve beton mikser ile pompanın dar sokaklardan sarıyer belediyesidolayı giremediği bölgeye Sarıyer Belediyesi, kendi olanaklarıyla ve piyasadan temin ettiği araçlarla uzunluğu 53, genişliği 3 ve yüksekliği 9 metre olan istinat duvarı çalışması yapmaktadır. Sarıdağ’dan Sarıyer Merkez’e inen yolda yapılan çalışmalar iki ay sonra son bulacaktır.