Sarıyer Belediyesi Gündüz bakım evlerinde eğitim gören minik öğrenciler, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen yılsonu gösterisinin ardından ilk diplomalarını alarak kep attılar.


 

23-6 yaş grubu çocukların eğitimine katkı sağlamak, sağlıklı bireylerin yetişmesine yardımcı olmak amacıyla hizmet veren gündüz bakımevlerinin yıl sonu gösterisi ve mezuniyet töreni miniklerin gün boyunca yaptığı etkinliklerden hazırlanan slayt gösterisiyle başladı. Programın açılış konuşmasını Gündüz Bakımevleri Koordinatörü Uzman Psikolojik Danışman Duygu Baytar yaptı.

Genç: Çocuk kalabilseydik dünya daha güzel bir yer olurdu


Gündüz bakımevlerinin mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, hayat serüvenlerinin ilk basamaklarından birini çıkmaya hazırlanan ve ilk mezuniyet heyecanını yaşayan miniklerin heyecanına ortak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Cumhuriyeti, demokrasiyi ve haklılığı gözeten bireyler olmasını dilediği minik mezunlar gibi çocuk kalınabilinseydi dünyanın çok daha güzel bir yer olacağını belirten Başkan Genç, hedeflerinin her mahalleye Çocuk Gündüz Bakımevi yapmak olduğunu söyledi.4

Farklı yörelerden oyunlar sergilediler


Minik öğrenciler, sahneledikleri yılsonu gösterisiyle ailelerine unutamayacakları bir gün yaşattılar. Farklı gruplar halinde sahneye çıkarak, çeşitli yörelerin halk oyunlarını sergileyen minikler, gösteri sonunda büyük alkış aldılar.

Başkan Genç’e anneler adına teşekkür çiçeği verildi


Eğitime verdiği önemi Sarıyer’de yaptığı çalışmalarla gösteren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e anneler adına teşekkür çiçeği takdim edildi. Minik mezunların diplomalarını anneleriyle birlikte vermek isteyen Şükrü Genç, aileleri de sahneye davet etti.

İlk mezuniyet heyecanı


3Çayırbaşı Gökkuşağı Sınıfı, Maden Çalışkan Arılar Sınıfı ve Çayırbaşı Güneş Sınıfı’nda eğitimini tamamlayan öğrenciler gösterilerin sonunda kep fırlattı. Ailelerin duygulu anlar yaşadığı tören, öğrencilere mezuniyet diploması verilmesiyle tamamlandı.