Sokak hayvanları için el veren Sarıyer Belediyesi ve Galatasaray Spor Kulübü, örnek bir projeye imza attı. TT Arena’dan toplanan yiyecek artıkları binlerce hayvanın yeme ihtiyacını karşılayacak.


Galatasaray Türk Telekom Arena Stadı‘nda oynanan her maçta on binlerce taraftardan geriye kalan yemek artıkları Sarıyer Belediyesi ekipleri tarafında toplanacak. Toplanan yemek artıkları ekiplerce ayrıştırılarak sokak hayvanlarının beslenmesi için kullanılacak.

Binlerce hayvan doyacak


Galatasaray Spor Kulübü ile Sarıyer Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı bu çalışma ile ilçe genelinde bulunan binlerce sokak hayvanının açlık sıkıntısı çözülmüş olacak. Galatasaray Türk Telekom Arena Stadı’nda toplanan yemek artıkları Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Başkanlığı tarafından alınarak, beslenme noktalarına bırakılıyor.

Akbulut: Umarım bu davranış örnek alınırSarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Başkanı Ayhan Akbulut


Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Başkanı Ayhan Akbulut konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Galatasaray Spor Kulübü’yle ortaklaşa hayata geçirdiğimiz bu projeyle binlerce sokak hayvanı doyurulmuş olacak.  Bunun için bu girişimlerinden dolayı Galatasaray Spor Kulübü’ne teşekkür ediyoruz. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında maç günleri çıkan yemek artıkları ayrıştırılarak, ekiplerimiz tarafından alınıyor ve sokakta oluşturduğumuz beslenme noktalarındaki sahipsiz hayvanlara bırakıyoruz. Sokak hayvanları bu şekilde besleniyor. Umarım bu davranış diğer kuruluşlara da örnek olur."

 

 

 

 

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Guj6lm6W-KA&feature=youtu.be[/embed]