Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) iyi proje ve uygulamalarının duyurulması, paylaşılması, belediye başkanları arasındaki ilişki ve iletişimin güçlendirilmesi, proje ve bilgi alışverişi gerçekleştirilmesi için 12-13 Mart tarihlerinde İzmir Seferihisar’da belediyeler buluşması düzenliyor.Düzenlenen bu programa Sarıyer Belediyesi de katılacak.


Bu buluşma kapsamında SODEM üyesi belediyeler projelerinin tanıtılması,  başarılı belediye projelerinin teşvik edilmesi amaçlarıyla, SODEM Yerel Yönetim Ödülleri verilecek.

SODEM ödülleri sosyal projeler, çevre, kentsel gelişim, tarım, sağlık, çocuk, sanat-kültür- turizm, bilim-tarih, spor, gençlik- eğitim, katılım ve yönetişim, bilgi iletişim, istihdam ve sokak hayvanları olmak üzere 14 ayrı temada ve belde, metropol ilçe, metropol dışı ilçe, il ve büyükşehir belediyeleri olmak üzere 5 ayrı nüfus kategorisinde başarılı projelere verilecek.

Seçici kurul tarafından ödüle layık bulunan belediyeler ödüllerini Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan alacak.