Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Bugün TV'de katıldığı canlı yayında bonzaiye karşı başlattıkları mücadele hakkında bilgiler verdi. Başkan Genç son zamanlarda uyuşturucuyla mücadele konusuna büyük önem verdiklerini, çocukları ve gençleri koruyamadıkları taktirde döktükleri asfaltın ve yaptıkları parkların bir anlamı olmadığını kaydetti.

Güne Bakış programında Erkan Akkuş'la yaptığı söyleşide Şükrü Genç sözlerine şöyle devam etti: Ortadoğudaki ölümlerdeki silah satanlar ile Türkiye'de Bonzai satanlar benzerdir. Sarıyer Belediyesi Meclis kararı olarak komisyon oluşturduk ve yaklaşık bin kişiyle görüşüldü. Gençleri Bonzai illetinden uzak tutmak için; spor salonları ve ilgi alanlarını genişletmek için sosyal projeler geliştiriyoruz. Mahalle ve aile kontrolleri başlattık.
Ayrıca Başkan Genç tüm bunların bir devlet politikasına dönüşmesi gerekliliğini belirttiği sözlerinde son olarak uyuşturucu ile mücadele için, eğitim, geçim standartları, sosyal projeler, birliktelik ve yaşama karşı duyarlı olmak mesajını verdi.