Sarıyer Belediyesi, son günlerde sosyal medya hesaplarında dolaşan ve ekolojistleri ayağa kaldıran görüntüler ile ilgili açıklama yaptı.

Sarıyer Belediyesi, sosyal medyada paylaşılan ve büyük tepki çeken, Maslak’ta ağaç kesimi görüntüleri ile ilgili açıklama yaptı. Gelen tepkiler üzerine açıklama yapma gereği duyan belediye yetkilileri, basın açıklaması yayınladı.

“İDDİALAR ASILSIZDIR”

Belediyenin söz konusu açıklaması şöyle, “Söz konusu çalışma Maslak bölgesinde yer alan 3.Kolordu Komutanlığı’na ait arazi içerisinde ‘istinat duvarı yapımı ve dere ıslahı çalışması’ kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaktadır. Sosyal medyada bazı çevrelerin iddia ettiği gibi söz konusu çalışma Sarıyer Belediyesi tarafından veya izniyle yapılmamaktadır.

“BELGRAD ORMANI ÜZERİNDEKİ İNŞAAT BASKISINA DERHAL SON VERİN”

Maslak’ta Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait alanda iş makineleri ile yapılan çalışma büyük tepki çekti. Sosyal medyada görüntüleri paylaşan vatandaşlar çalışmanın bir an önce durdurulmasını istedi. Kuzey Ormanları Savunması ise konuya dair yaptığı açıklamada “Orman sınırında ve içinde bulunan askeri alanlar kamuya aittir, inşaat ağalarına peşkeş çekmeyin, Belgrad Ormanı’na iade edin! Binlerce yıldır İstanbul’a nefes olan ve doğa düşmanları tarafından çevresi otobanlar, villa kentler ve gökdelenlerle kuşatılan Belgrad Ormanı üzerindeki inşaat baskısına derhal son verin.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: SARIYER BELEDİYESİNDEN ZORUNLU MASLAK AÇIKLAMASI