Sarıyer Belediye Meclisi olağanüstü bileşimli toplantıda bir araya geldi. 15 Temmuz akşamı yaşanan Darbe girişimine yönelik olarak olağanüstü gerçekleştirilen toplantının başkanlığını Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptı.


 

c7f5ef47-310d-470e-a29c-ef111edc0124CHP ve AK Parti grupları ortak bir deklarasyona imza attı. Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından okunan bildiride gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi kınanarak, darbe teşebbüsünü engellemeye çalışırken hayatlarını kaybeden güvenlik kuvvetleri ve vatandaşlar anıldı.

Mecliste grubu bulunan partilerin meclis üyelerinin yanı sıra ilçe başkanları, örgütleri ile birlikte sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş meclisi takip etti. Meclis sonunda Belediye Başkanı Şükrü Genç'in önerisiyle meclise katılan hemen hemen herkesin olduğu tarihi bir fotoğraf verildi.

Bildirinin okunmasından sonra CHP Sarıyer Grup Başkan Vekili Gökan Zeybek ve AK Parti Sarıyer Grup Başkan Vekili Nurettin Çelik birer konuşma yaptı. 

İşte; Sarıyer Belediye Meclisi darbe girişimi ile ilgili ortak deklarasyon


Bizler Sarıyer Belediyesi Meclisi çatısı altındaki CHP ve AK Parti Grupları ile tüm Meclis Üyeleri olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir.

Aziz Milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir.

O gece Türk Milletinin devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir.şükrü genç

Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır. 

Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz veMilletimiz gibi Sarıyer Belediye Meclisi de, darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktadır.

Bu ortak tavır milli irade ve milletimizi daha da güçlendirmiştir.

Sarıyer halkının temsilcisi olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız. Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili bu ortak bildiridir. Milletimiz müsterih olsun. 

Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur.

Sarıyer ilçemizde darbe girişimi sırasında 2 yurttaşımız hayatını kaybetmiş, çok sayıda yurttaşımız da yaralanmıştır.

Darbeye direnirken şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, milletimizin başı sağolsun.

Gökan ZEYBEK                                                                        Nurettin ÇELİK

CHP Sarıyer Grup Bşk. Vek.                                                     Ak Parti Grup Bşk. Vek.

Haberin tüm detayları gazetemizin 98. sayısında yer alacak...