belediyede_kafa_karistiran_istifalar_h3219630 Mart yerel seçimlerinin ardından Sarıyer Belediyesi’nde yeni kurulan kadroda hangi müdürlüklerin değişeceği tartışılırken, değişmesi beklenen 3 müdürden istifa geldi. İstifalarla ilgili ortaya atılan iddialar ise kafaları karıştırdı.



Uzun süreden beri çalışma alanıyla ilgili sorun yaşadığı bilinen Ali Ergenç dün istifasını verirken, bugün de belediyede uzun yıllar görev yapan Halkla İlişkiler Müdürü Saadet Göne Ergenç istifa etti. Başkan Yardımcılığına getirilen Park ve Bahçeler Müdürü Yüksel Tutak ile tartışan Çevre Müdürü Figen Çelebi’nin de “Ben bu şekilde çalışamam” diyerek istifa ettiği öğrenildi.



Saadet Göne Ergenç’in birlikte çalışmaktan memnun olmadığı bir personel tarafından yayılan dedikoduya göre Ergenç, seçimde AK Parti’ye çalışmış. Aynı kişi ve kişiler bu iddialarını Başkan Şükrü Genç’e de iletince bir güvensizlik ortamı doğmuş.

Başkan yardımcılığına getirilen Park ve Bahçeler Müdürü Yüksel Tutak ve Zabıta Müdürü Semra Kartal’ın yerlerine yeni müdürler de henüz atanmadı. Bu 3 istifa ile birlikte belediyede 5 müdürlük boşta kaldı.


 Öte yandan Personel Müdürü Feridun Topçu ve Denetim Komisyonu Raporunda hayali faturalarla gündeme gelen Destek Hizmetleri Müdürü Necmi Akçal ile Sosyal İşler Müdürü Nüvit Demircan’ın da içinde bulunduğu en az 5 müdürün daha değiştirileceği belirtiliyor.