Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. yılında Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenle anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Sarıyer’de de yoğun katılımla anıldı. Anma programına Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Garnizon Komutanı Albay Kemal Cöne, AK Parti Sarıyer ilçe yönetim kurulu üyeleri, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç ve yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Ali Cengiz Tamer ve yönetim kurulu üyeleri, Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Mesut Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri, DSP Sarıyer ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, Sarıyer Belediyesi CHP meclis üyesi aday adayları, Atatürkçü Düşünce Derneği Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, muhtarlar, muhtar adayları, STK temsilcileri, TSK’da görevli muvazzaf askerler, gaziler ve çok sayıda Sarıyerli katıldı.

Anma programında duygusal anlar

Cumhuriyet Meydanı’ndaki anma programı çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda duygusal anlar yaşandı. Törene katılan bazı vatandaşların anma sırasında gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Program Türk Bayrağının yarıya indirilmesi ile sona erdi.

Andımızı okudular

Son günlerde ülke gündemini en çok meşgul eden konuların başında‘Andımız’ın okutulup okutulmaması tartışması geliyor. Anma programına katılan Vatan Partisi İlçe Örgütü üyeleri törenin sona ermesiyle birlikte andımızı okuyarak, geçtiğimiz haftalarda mahkemenin verdiği ‘okutulsun’ kararına destek verdi. Çevrede bulunan vatandaşların da okunan andımıza eşlik ettiği dikkatlerden kaçmadı.

Anma programına katılan çok sayıda siyasetçi ve vatandaş, törenin arından hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören sonrası siyasilere ve vatandaşlara Eyüp Odabaşı'nın adına çay ile simit ikram eden Arif Odabaşı, "Atatürk'ü vefatının 80. yıldönümünde Sarıyer Spor Kulübü yönetim kurulu olarak rahmetle anıyor, Türk Milleti'ne bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen her tören sonrası Sarıyer Spor Kulübü Kafeteryası'nda geleneksel hale gelen kahvaltımızda tüm Sarıyerlileri ağırlamaktan dolayı onur duyduk. Hem Mustafa Kemal Atatürk'ün hem de kaybettiğim abim Eyüp Odabaşı'nın adına verdiğimiz kahvaltıya katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.