Sarıyer Belediyesi'nin bünyesinde hizmet vermeye devam eden Sarıyer Akademi, yarıyıl tatiline girdi. Kurumun Genel Koordinatörü Sami Görey, Sarıyer Akademi'ye giremeyen öğrencilere müjde verdi.

Görey, Sarıyer Akademi'de liselere hazırlık, yapay zeka, matematik olimpiyatları ve üniversite hazırlık grupları olmak üzere 700 öğrenciye hizmet verdiklerini anımsattı. Ancak kendilerine 3 bin kadar başvurunun geldiğini belirten Görey, müjdeyi açıkladı. Görey, şunları kaydetti: "Bu başvuruları karşılayabilmek için de Sarıyer Belediyesi'nin kuruluşu olan Sarıyer TV ile işbirliği yaparak deneme çekimlerine başladık. Önümüzdeki süreçte, üniversite sınavının birinci basamağı olan TYT'ye yönelik eğitimlere başlayacağız. O paket çekimler bittikten sonra da yavaş yavaş yayına geçeceğiz. Bunu yaparken de düşüncemiz şu. Öğrencimize, ulaşamadığı noktada Sarıyer TV ya da web sitesinden, hatta elindeki cep telefonundan derslerimize ulaşma imkanı olacak. Bunun akabinde, dersleri takip eden öğrencilere 15 günde bir Sarıyer Akademi bünyesinde deneme sınavları yapma imkanımız olacak."

YÜKSELEN BİR GRAFİK


Öte yandan Sarıyer Akademi bünyesinde eğitim veren Biyoloji Öğretmeni Lidya Alaçam, "İlk dönem çok güzel geçti. Sınavlara baktığımızda, ilk sınavlardaki ortalama ile son dönemdeki sınavların ortalaması arasında fark var. Yükselen bir grafik gözlemliyoruz" ifadelerini kullandı. Öğrenciler de akademide mükemmel bir öğretmen kadrosunun bulunduğunu kaydederek, "Bizimle çok ilgililer. Kendi yemek saatlerinden kısıp soru çözdüklerini hatırlıyorum" şeklinde konuştu.