a

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Cevahir Otel’de yerel basın mensupları ile bir araya geldi. İstanbul için büyük projeleri olduğunu bunları hem yerel hem de ulusal basınla paylaşmak istediğini belirten Sarıgül, Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz hafta, Ayazağa’da Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nin hizmete açılmasını isteyen ve buranın vakıflara devredilmesine karşı çıkan Ayazağalı vatandaşlar size karşı bir tepki yürüyüşü gerçekleştirdi. Bu konuyla ilgili Ayazağalılara ne söylemek istersiniz?

Bu sorun tamamen AK Partili dostlarımızın Ayazağa halkını yanlış yönlendirmesinden kaynaklanıyor. Kültür merkezi zaten Ayazağalıların ve bu kültür merkezinin başkasının olması gibi bir durum söz konusu değil. Bir bilgi kirliliği var bu konuda. Yapılan kültür merkezi binasında 1400 kişilik bir tiyatro salonu bulunuyor. Buraya ne Sarıyer’den, ne de Şişli’den çok büyük katılımlar olmaz. Burayı en çok Ayazağalılar kullanacaktır. Kültür merkezi şunun ya da bunun diye değerlendirilmemeli, burası tüm toplumun hizmetine açılacak ama konum itibariyle burayı en çok kullananlar da Ayazağalılar olacak.

b

“BİR AY İÇİNDE RAUF DENKTAŞ KÜLTÜR MERKEZİ HİZMETE AÇILACAK”

Bir ay içinde Rauf Denktaş Kültür Merkezi’ni bitirip hizmete açacağız. Ben Sarıyer’in de, Ayazağa’nın da, Şişli’nin de hakkını korumakla mükellefim. Siyaset yapılırken doğru ve güzel yapılması gerekir. Ak Partili dostlarımız büyük bir telaşa kapıldılar. Hiçbir şey bulamadılar konuşacak, ne yapacaklarını şaşırdılar. Bu dostlarıma sormak istiyorum. Ayazağa Kültür Merkezi’ni kim kullanacak? Ayazağa’nın çocukları, okulları kullanmayacak mı? Burada yapılacak bir sanat etkinliğine Ayazağalılar gelmeyecek mi? Bu binanın altı düğün salonu olacak. Bağcılar’dan, Bakırköy’den yada Esenler’den bir yurttaş gelip burada düğün yapar mı? Tabi ki burada Ayazağalıların düğünleri olacak. Kültür merkezinin 7-8 senedir projeleri devam ediyor. Kültür Merkezi’nin yanında bulunan Büyükşehir’in arazisi Beykent Üniversitesi’ne verildi. Ak Partili dostlar neden bunları konuşmuyor? Değerli Ayazağalılardan tek ricam bu bilgi kirliliklerine inanmasınlar. Bu merkez Ayazağa halkınındır böyle bilinsin.

YEREL BASINDAN SARIGÜL’E YOĞUN İLGİ

Yerel basının yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda beklenenin üzerinde katılımcı olması nedeniyle birçok gazeteci ayakta kaldı. 250 basın mensubunun katıldığı organizasyonda konuşan Sarıgül yerel basının sorunlarını ve değerini çok iyi bildiğini ifade etti. Organizasyondaki eksiklik için özür dileyen Sarıgül “Bize geleceği bildirilen gazeteci sayısıyla salonun kapasitesi aynı değil. Bu görüşmeyi ön görüşme olarak kabul edelim ve sizler de uygun görürseniz haftaya Çarşamba günü Yeşilköy’de Wow Otel’de yeniden buluşalım. Yerel basının sorunlarını konuşabileceğimiz daha rahat bir ortam yaratalım. Ben yerel gazetelerin ne güçlüklerle ayakta durduğunu ve okuyucu üzerinde çok büyük bir yönlendirici etkisi olduğunu biliyorum” dedi.

c

Konuşmasının ardından masaları tek tek dolaşan Sarıgül hem gazetecilerle tanıştı hem de sohbet edip fotoğraf çektirdi.