Turhan Özyazanlar’a yapılan saldırının nedeninin Sarıyer'in kaleci antrenörü Erdal Ergörmüş'ün Facebook'ta 'IŞİD karşıtı' paylaşımlar olduğu iddia edildi.


Sarıyer Spor Kulübü kaleci antrenörü Erdal Ergörmüş'ün sosyal medya hesabından IŞİD'e tepki göstermek için yaptığı paylaşımların, “YPG yanlısı” olduğuna yorumlandı. Bu duruma tepki gösteren bazı kişiler tesislere gitti. Kızgın taraftarlarla konuşmak için dışarı çıkan teknik direktör Turhan Özyazanlar kendisini kavganın ortasında buldu. Özyazanlar yumruklandı, hastanelik oldu.

Sarıyer'in Diyarbakır doğumlu kaleci antrenörü Erdal Elgörmüş, Kobani kentinde yaşanan IŞİD saldırılarına karşı tepkisini Facebook üzerinden dile getirdi. Elgörmüş’ün paylaşımları taraftarı kızdırdı. Bazı taraftarlar da bu paylaşımların “ PKK yanlısı” olduğunu iddia ederek tepki gösterdi. Bir grup taraftar dün antrenman öncesi tesislere giderek tepkisini sürdürdü. Lacivert beyazlı takımın teknik direktörü Turhan Özyazanlar da taraftarların yanına giderek onları yatıştırmak istedi. Bir süre grupla konuşan Özyazanlar daha sonra bu taraftarların saldırısına uğradı. Tekme ve yumruklarla birçok yerinden yaralanan Özyazanlar, kulüp görevlileri tarafından hastaneye kaldırıldı.

ÖZYAZANLAR: "TEK İLGİ ALANIM FUTBOL"

Hastane çıkışı soruları yanıtlayan Özyazanlar, “Haksız bir saldırıya uğradım. Benim tek ilgi alanım futbol. Böyle bir olayla gündeme gelmekten ötürü utanç duyuyorum. Bu durum beni kahrediyor. Kim hangi siyasi görüşten olursa olsun insanlar birbirlerine saygı duymalıdırlar. Benim siyasetle bir işim yok, bir spor adamıyım” dedi.