Kazım Koyuncu, nam-ı diğer Şair Ceketli Çocuk, aramızdan ayrılışının 10. Yıl dönümünde Sarıyer Belediyesi’nin Ramazan Ayı etkinlikleri çerçevesinde İstinye eski tersane alanında anıldı.


Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlen Ramazan Ayı etkinlikleri devam ediyor. İstinye Tersane alanında düzenlenen programda genç yaşta aramızda ayrılan Kazım Koyuncu anıldı. Grup Meluses ve Aydoğan Topal’ın seslendirdiği Koyuncu türküleriyle kâh hüzünlenen kâh horona kalkan vatandaşlar, bir Ramazan akşamını daha barış, huzur ve hoşgörü alanında bir arada geçirdi.
şükrü genc

Başkan Genç: Denize ulaşmaya çalışan suların sesiydi Kâzım Koyuncu


Muhteşem performanslarıyla alanı dolduran vatandaşlara Koyuncu’nun eşsiz eserlerini seslendiren Grup Meluses’e teşekkür çiçeği sunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yaptığı konuşmada Kazım Koyuncu’nun bir çok ünlü ozan gibi tarihe mâlolduğunu ve halkın kalbinde yaşamaya devam edeceğini söyledi. Başkan Genç; “ Denize ulaşmaya çalışan suların sesiydi Kazım Koyuncu” sözleriyle başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü;“Gerek Grup Meluses gerekse Aydoğan Topal gibi sanatçıların dilinde yaşayacak Kazım Koyuncu. karadenizBu toplum Pir Sultan Abdal’dan Dadaloğlu’na, Aşık Mahzuni Şerif’den Ali Ekber Çiçek’e kadar bir çok büyük ozanı bağrından çıkardı. Onlar da sizler için, halk için, halkın haklı mücadelesi için var oldular. İşte, Kazım Koyuncu’da o büyük ozanların son temsilcilerinden biriydi”. Başkan Genç konuşmasının sonunda, her akşam olduğu gibi tersane alanına gelerek birlik beraberliğin önemini gün yüzüne çıkaran, bir arada dua eden, sonsuzluğa uğurlanan Kâzım Koyuncu gibi usta sanatçıları birlikte yâd eden Sarıyerlilere teşekkür etti.

Aydoğan Topal’ın çiçeğini İsmail Erdem takdim etti


ismail-erdemKâzım Koyuncu’yu anma gecesine tulum ve kemençe ezgileriyle ve söylediği birbirinden güzel türküleriyle renk katan Aydoğan Topal’a teşekkür çiçeğini Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem verdi. Erdem, Topal ve saz ekibine katılımlarından ötürü teşekkür etti.