İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafın İstinye ve Tarabya sahillerinde korkuluk yapıldı. İstinye ve Tarabya Koyu boydan boya demir korkuluklarla çevirdi. Yapılan çalışma vatandaşlar tarafından çok beğenildi.


tarabyaDaha önce bu konuyu defalarca gündeme getirerek ve yetkilileri göreve çağıran gazetemiz, nihayet sonuç aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi nihayet bir çözüm yoluna gitti. İlk öce İstinye’de başlayan korkuluk çalışması Tarabya sahilinde de yapılmaya başlandı. İstinye ve Tarabya koyunda çalışma başlatan İBB’ye bağlı ekipler, koyu boydan boya korkuluklarla döşedi. Vatandaşların güvenliği için de, deniz kıyısına zincir halatlar çekildi. Belediye ekipleri, çalışmalarını tamamladıktan sonra koya ayrıca modern bir ışıklandırma sistemi kurarak, hem görsel bir şölen oluşturmuş oldu hem de gece düşmelere karşı aydınlatılmış oldu.

Vatandaş: Sahil boyu aynı çalışma yapılsın


Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstinye’den sonra Tarabya koyunda böyle bir önlem alması, özellikle Büyükdere kazıklı yol ve Kireçburnu’ndaki vatandaşları da beklenti içine soktu. Bu bölgelerdeki sahil şeridinde de pek çok kişi denize düşerek yaşamını yitirmişti. Vatandaşlar İstinye ve Tarabya’da bu çalışmayı yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden, Sarıyer sahil hattı boyunca korkuluk döşemesini istiyor.

1

Muhtardan İBB’ye teşekkür


Yapılan bu çalışmadan dolayı İstinye Muhtarı Recep Alkan gazetemiz aracılığıyla Kadir Topbaş’a teşekkür etti. Alkan, yaptığımız haberlerle seslerini duyurduğumuz ve yapımda katkımız olduğu için Sarıyer Posta Gazetesi’ne teşekkür ederek, “İstinye sahili artık güvenli Yapmış olduğumuz girişimler sonucu İstinye sahil koruma bandı ve ışıklandırması talebimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Talebimizi yerine getiren Büyükşehir Belediyesi ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” İfadesini kullandı.