Sarıyer Rumelikavağı’nda yaşayanların gözüne uyku girmiyor. Nedeni de su ve kanalizasyon çalışması için tünel açarken patlatılan dinamitler oldu. Patlatılan dinamitler mahallenin mezarına büyük zarar verirken birçok evde de çatlaklara neden oldu.


Rumelikavağı’nda su ve kanalizasyon çalışması için tünel açarken patlatılan dinamitler mahallenin mezarına büyük zarar veridi. İddialara göre mezarlarda yaşanan göçük ve mezar taşlarının parçalanması İSKİ’nın tünel çalışmalarında kullandığı dinamitler nedeniyle meydana geldi. Hem mezar taşarlı hem de mezarların kendisi patlatılan dinamitler nedeniyle parçalanmış durumda. Mezarlar patlatılan atılan dinamitleri nedeniyle harabeye dönmüş.

3Yakınların kabirlerini ziyaret etmek için gelenler mezarların içler acısı haline görünce âdete isyan etti. Sorumluların bir an önce bulunmasın isteyen mahalle sakinleri, yetkililerden mezarların tekrar eski haline getirilmesi için çalışmaların başlatılmasını talep etti.

EVLER DE ZARAR GÖRDÜ

Şiddetli patlamalardan zara gören sadece mezarlar değil, bölgede olan birçok ev de hasar görüş durumda. Evlerin özellikle kapı ve pencere aralıklarında çatlaklar meydana gelmiş durumda. Zaman zaman evlerin camları da kırılıyor.

Konuya ilişkin Sarıyer Posta Gazetesi’ne konuşan Rumelifeneri Muhtarı Sinan Demirci, yaşananları doğrularken, başta tahrik olan mezarlıklar olmak üzer hasar gören evlerinde tamir edilmesi gerektiğini söyledi.

2Öte yandan İSKİ’dan yapılan açıklamada mezar göçüklerinin tünel çalışmalarında patlatılan mayınlardan kaynaklanmadığını belirtildi.