Türk futboluna birçok sporcu yetiştiren Sarıyer'in en eski spor kulübü, yeni döneme hazırlanıyor.


Rumelihisarı Spor Kulübü, eski milletvekili ve Ressam Şevket Dağ, Tüccar Süleyman Taylan, Avukat Yusuf Nuri Anter ve Kaymakam Mahmut Akten tarafından 1931 yılında kurulup Sarıyer'in en eski spor kulübüdür. Kurulduğu yıldan bu yana Türk sporuna; Eski Fifa Asbaşkanı Şener Erzik, Eski Milli futbol takımlar sorumlusu Ayhan Bermek, Milli atlet ve eski Atletizm Başkanı Ali Ergenç, Eski milli futbolcu Erol Togay, eski milli basketbolcu Ferhan Barış ve daha birçok sporcu yetiştirmiştir. Kulüp ilerleyen zamanlarda futbol haricinde basketbol, voleybol gibi diğer branşlara da yönelmeyi düşünüyor.

“Futbol, voleybol, basketbol gibi spor dallarının gelişebilmesi için temel varlık amatör spor kulüpleridir”


Rumelihisarı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bal, sporun gelişebilmesi için amatör spor kulüplerinin öneminin büyük olduğuna değindi. Ancak Sarıyer bölgesindeki birçok spor kulübü gibi Rumelihisarı Spor Kulübü’nün de birçok zorluğa göğüs gerdiğini söyledi. Sarıyer bölgesindeki otuz beş spor kulübünün antreman için Çayırbaşı stadını bölüşerek kullandığını ve bu durumunda antreman için kısıtlı zamana yol açtığını söyledi. Kulübün en büyük sorununun sosyal tesis eksikliğinden kaynaklanan maddi yetersizlik ve sporcuların antreman yapabileceği bir sahanın olmayışı olduğunu, bu konuları gerekli makamlara ilettiklerini ve çözüm beklediklerini vurguladı.

Maddi yetersizliklere rağmen 17, 19 yaş ve A takımı olmak üzere 3 branşta futbol takımlarının 2. amatör kümede oynadığını ve bunda Sarıyer Belediyesinin büyük katkıları olduğunu belirten Bal, “diğer spor kulüplerine oranla 3’ te 1 bütçeyle bu sezona girdik, 21 Şubat’ta A takimimiz 20 Martta da 19 yaş grubumuz 2. amatör lige başlayacak” dedi.  Kulüp, transfer yapılmaksızın tamamen mahalle gençlerinden oluşan 100’e yakın sporcuyu bünyesinde barındırıyor.

Amaç: Kötü alışkanlıklara karşı gençleri korumak


rumelihisarıKulübün Başkan Yardımcısı İlhan Akçınar, “28 Şubatta, Rumelihisarı Semt evinde Yönetim Kurulu kongresi düzenlediklerini ve öncelikli hedeflerinin bir antrenman sahası, üyelere özel bir lokal ve kulübü rakiplerine göre ön plana çıkarmak olduğunu sıraladı. Kulübün vizyonunun gençleri spora kazandırmak ve alkol, sigara, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu belirten Akçınar, kötü alışkanlıklara karşı gençleri korumak adına mahallenin çeşitli yerlerinde konuyla ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi.