ÖZEL HABER


Sarıyer'in şirin köyü Rumelifeneri’nde yaşanan sorunları, Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na anlatan Rumelifeneri Derneği Başkanı Ali Girit,  sorunların bir an çözülmesini isteyerek, "Rumelifeneri yılllardır üvey evlat muamelesi görüyor" dedi. 


ali girit

Sarıyer Posta Gazetesi olarak, Sarıyer’de yaşanan sorunları gündeme getirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarda Rumelifeneri’nde yaşanan sorunları gün yüzüne çıkardık. Yaşanan eğitim, sağlık, kültür ve alt yapı alanındaki sorunları dile getiren Rumelifeneri Derneği Başkanı Ali Girit, “Üvey evlat muamelesi görüyoruz” dedi.

“Sağlık sorunu ciddiye alınmalıdır”


Köyde var olan sağlık ocağını kentsel dönüşüm kapsamında 4 yıl önce yıkıldığını ve yerine başka bir tane yapılacağını söylenmesine rağmen her hangi bir çalışmanın başlatılmadığını belirten Girit, “Burası atıl bir şekilde duruyor. Buranın yıkılmasına bir anlam veremedik. Hemen yerine yeni bir sağlık ocağı yapılacağını düşündük ancak her hangi bir çalışma başlatılmadı. Yetkilileri aradığımızda olumsuz cevaplar alıyoruz. Sağlık ocağının köy için olmazsa olmazlardandır. Ortalama 2 bin nüfusu var. Bunun dışında Garipçe ve Gümşdere’de bizimle ortak yaşıyor. Sizin aracılığınızla buradan yetkililere sesleniyorum: ‘Bu mağduriyetimizi bir an önce giderin.’ Burada yaşayan vatandaşlarımıza gereken yardımlar yapılmalıdır” dedi.

Sürekli yaşanan elektrik kesintisi


Aşırı yapılaşma nedeniyle şantiyeler elektriği kullanması sonucu, aşırı yüklenmeden sık sık elektrik kesintisi yaşandığının söyleyen Girit şunları söyledi: “Bunun dışında trafo yetersiz kalıyor. Kesintiler sırasında elektronik eşyalar zarar görüyor. Kesintiler günde 12-13 defa yaşanıyor. Kesintiler öncesi de yetkili kurumdan herhangi bir açıklama, uyarı yapılmıyor. Denize yakın olmamızdan dolayı sürekli deforme oluyor. Bunun için hattın yer altından geçmesini istiyoruz. Bu sorunun çözümü için gereken yerlere dilekçelerimiz verdik. Çözüm bulunmasını istiyoruz.”

Girit: Okulumuz, eğitim yapılamayacak durumda


3Eğitimin toplum için çok önemli olduğunun altını çizen Girit, köydeki okulun harabe olduğuna dikkat çekerek, “Çok eski bir okul olduğu için, eğitim yapılamayacak durumda. 1940’larda yapılan bir okul. Tuvaletleri dışarıda. Fiziki şartlardan maalesef öğretmenlerin görev yapmak istemediği bir okul oldu. Rumelifeneri’ne Sarıyer’e bu okul yakışmıyor. Bu hepimizin ayıbıdır. Biz dernek olarak okulun birçok ihtiyacını gideriyoruz ancak yetersiz kalıyor. Eğitim bizim için çok önemli. Okulun projesi de yapıldı, ihalesi de yapıldı diye biliyoruz ama herhangi bir çalışma başlamadı” ifadelerini kullandı.

“Herhangi bir hizmet yapılmıyor”


Rumelifeneri’inin atıl bir duruma getirilmek istendiğini belirten Girit, “Sarıyer’in en güzel köyü olan Rumelifeneri’ne herhangi bir hizmet yapılmıyor. Biz burada üvey evlat muamelesi görüyoruz. Oysa buraya biraz hizmet edilse, gereken düzenlenmeler yapılsa getirisi çok olacak. Hem doğal güzelliği hem de tarihi yapılarıyla Rumelifeneri’nin korunmasın istiyoruz. Eğer hizmet yapılırsa Sarıyer’in hatta İstanbul’un cazibe merkezi olacak” dedi.

Gerçek: Buraya herhangi bir hizmet yapılmıyor


OĞUZ GERÇEKAtatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Oğuz Gerçek’te Rumelifeneri’nde ikamet ettiğini söyleyerek,” Ulaşım problemimiz var. Sadece bir otobüs çalışıyor. Bir minibüs bile yok. Gereken yerlere başvuruları yapmamıza rağmen herhangi bir cevap alamadık. Sadece bir otobüsün çalışması yetmiyor. Buraya minibüs seferlerinin de başlamasını istiyoruz.  itfaiye, ambulans giriş çıkışta zorlanıyor. Her gün gelişen bir yer olmasına rağmen herhangi bir  hizmet yapılmıyor. Hizmetin yapılması için illa altımızda BMW olması mı lazım. Okuldan eğitimden, ulaşımdan elektrik kesintisine kadar birçok sorun yaşanıyor. Bu sorunların doğamızın yeşilliğimizin korunarak çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.