İstanbul’da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Reza Zarrab’la ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı sayısı artıyor. Sarıyer’de de Zarrab’la bağlantısı olduğu iddia edilen bir şirkette evrak yakılmaya çalışıldığı öğrenildi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma geçen hafta açılmıştı. Bu kapsamda Zarrab’ın mal varlığına el konulması kararı alınmıştı. Soruşturma dahilinde Reza Zarrab ile birlikte çalışan, Amerika’da devam eden dava için de evrak gönderdiği öne sürülen 3 kişinin soruşturması devam ediyor. 3 kişinin sorgusu devam ederken, soruşturmayla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

SORGULARI DEVAM EDİYOR


Soruşturma genişletildi ve 14 kişi hakkında da gözaltı kararı çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerle birlikte sayı 17’ye çıktı. Şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları devam ediyor. Öte yandan emniyet güçleri, Sarıyer'de Zarrab ile bağlantısı bulunan bir şirkette bir takım evrakların yakılacağı ihbarını aldı. Bunun üzerine de geniş çaplı bir çalışma başlatıldı. Yapılan araştırmalar sonucunda, bu şirkette bulunan bazı belgelerle ilgili olarak inceleme yapılması için el koyma kararı alındı.