Kişisel Gelişim ve Değişim Danışmanı Neslihan Man, gazetemizi ziyaret ederek, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na Usui Reiki hakkında önemli açıklamalar yaptı.


 Yurt dışında da çeşitli eğitimler alarak Kişisel Gelişim ve Değişim Danışmanlığı yapan Neslihan Man, gazetemize özel açıklamalarda bulunarak, tedavi ve terapi konusunda dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Usui Reiki’nin etkisini anlatan Man, tedavi hakkında bilgi verdi.

Man: Amacım; her bireyin kendi içindeki şifa enerjisinin farkına varmasını sağlamak


neslihan manKişisel Gelişim ve Değişim Danışmanı Neslihan  Man, Reiki, Hipnotik Regresyon, Aile Dizimi Alt Tabanlı Yaşam Koçluğu tekniklerini kullanarak bireysel seanslar yapmaktadır. Ayrıca Dişiliğinizin Gücünü Keşfedin Atölye Çalışması’nda kadınlara özel, Kabul’un yuvası Kalbe doğru şefkatli ve güvenli bir ortamda güzel bir yolculuğa çıkarak etkili dönüşümlere vesile olmaktadır. Man, “Gün geçtikçe insanların sıkıntılı süreçler içinde çok fazla yer aldığı şu günlerde amacım, her bireyin kendi içindeki şifa enerjisinin farkına varmasını sağlamak ve geçmiş tecrübelerinden bugüne taşıdıkları bilinçaltı negatif kayıtlarının dönüştürülerek kaygısız ve daha doyumlu bir hayat yaşamasına katkıda bulunmaktır” dedi.

Usui Reiki nedir?


Kaynağının Tibet olduğu sanılan Usui Reiki, 19.yüzyılda bir Japon Budisti olan Dr. Mikao Usui tarafından ortaya çıkarılmış ve bir şifa tekniği halinde sunulmuştur.

Reiki Japonca iki kelimenin bir araya gelmesinden oluşur. Rei – “Tanrının Bilgeliği, İlahi Güç, Öz Kaynak” anlamına gelir. Ki – “Yaşam Enerjisi” anlamına gelmektedir.

Man: Reiki herhangi bir din ya da inanç şekli değildir


Reiki enerjisi, her inanca sahip insan tarafından kolaylıkla uygulanabilir. Reiki fiziksel ve ruhsal şifa tekniğidir. Reiki enerjisi saf ve temiz olduğundan hiçbir yan etkisi veya zararı yoktur.

“Reiki önce tıbbi çözümler önerir”


Reiki, önce tıbbi çözümler der ve tıbbi tedaviye destek olma işlevindedir.

neslihan manReiki uygulayıcıları, hastalıkların teşhis ve tedavisinin, modern tıbbın ve doktorların işi olduğu konusunda hemfikirlerdir ve bu hususa özen gösterirler. Hastaların mutlaka tıbbi tedavi görmesi gerektiğini savunurlar.

“Terapiden sonuç alınır”


Reiki enerji seansında uygulayan ve uygulanan kişi etrafında ve vücudunda, saf ve temiz bir enerjinin gelerek ihtiyaç olan her yeri dengelediğini, azalan enerjiyi tamamladığını, negatif enerji blokajlarının çözüldüğünü, ihtiyacı olan bölgelerde şifalanma sürecinin başlattığını veya hızlandırdığını hissederler.

“Laboratuar ortamlarında yapılan deneylerde Reiki verilen hastaların daha çabuk iyileştikleri gözlemlenmiştir.”

Bu enerji, duygusal problemlerimizin (depresyon, içsel mutsuzluk, fazla kendinden ödün vererek oluşan sıkıntılar), fiziksel rahatsızlıklar ( kronik rahatsızlıklar, ağrıların azalması, ameliyat sonrası semptomların şifalanması, zehirli madde bağımlılıklarının giderilmesi) ve zihinsel tüm problemlerde kullanılabilir.

Reiki’nin amacı?


Reiki kullanma amacımız rahatsızlıkların şifalanmasının yanısıra, rahatsızlıkların oluşumunu da engellemektir. Ayrıca, günlük yaşamınızda içine girdiğiniz pozitif olmayan (nazar vb) enerjilerden temizlenmek ve sağlıklı dengede yaşamaktır.

Reiki bugün dünyada yaklaşık iki milyon kişi tarafından uygulanmaktadır. Dünyada birçok hastane reiki uygulamayı bütünleyici tedavi olarak kabul etmektedir.

Reiki için inanmak şart değildir. Bunu, siz ne kadar okyanusa girdiğinizde ıslanmayacağınıza inansanız da gene de ıslanacak olmanız olayına benzetebiliriz. Siz inanmasanız bile o çalışır ve şifa verir.Rahatsızlıklarınızın şifalanması için Reiki şifa seansları alabilirsiniz. Ayrıca Reiki enerjisine uyumlanarak kendinize ve yakın çevrenize Reiki enerjisi ile destek olabilirsiniz.

Reiki’nin faydaları için www.neslihanman.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İrtibat Tel: 0532 456 88 55