Sözcü Gazetesi Baş Yazarı Rahmi Turan, tanık olarak dinlendiği davada, Burak Akbay'ı doğduğundan beri tanıdığı söyledi. Akbay'ın Sarıyer'deki Dost Koleji'ni bitirdiği yılları hatırladığını kaydeden Akbay, gazetenin FETÖ ile ilişkilendirilmesinin tüylerini diken diken ettiğini belirtti.

Sözcü'nün sahibi Akbay ile gazetenin 3 çalışanı Yonca Yücekaleli, Mediha Olgun ve Gökmen Ulu'nun yargılanmasına devam edildi. Duruşma, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. FETÖ davasında, Rahmi Turan ile Fehmi Koru da tanık olarak yer aldı. Gazetenin FETÖ ile ilişkilendirilmesi olayında yaşadığı şaşkınlığı anlatan Turan, gazetenin sahibi Akbay'ı yıllardır tanıdığını belirtti.

"FETÖ İLE İLİŞKİSİ OLSAYDI BÜYÜK REKLAMLARI OLURDU"


Turan, "Ben Akbay'ı doğduğundan beri tanıyorum. Sarıyer'de Dost Koleji'ni bitirdi. Kendisinin o yıllarını hatırlıyorum. Ardından da İsviçre'ye gitti. FETÖ'nün okullarında eğitim aldığını söylemek uydurma gelmekte. İddiaların doğru olduğunu düşünmüyorum. Başlarda reklam da yapılamadı. FETÖ ile ilişkisi olsaydı büyük reklamları olurdu" ifadelerini kullandı.