Garaj Organizasyon kurucularından Aslı Tuzcuoğlu ve Hülya Yavuz Tuncay gazetemizi ziyaret ederek, 11-12 Haziran tarihinde Kilyos’ta düzenlenecek olan İstanbul İkinci El Festivali hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.


 

“Atma değerlendir, tüketimi azalt mutlu ol. dünyaya daha az karbon ayak izi bırak” sloganıyla yola çıkarak İstanbul geneli yayan Aslı Tuzcuoğlu ve Hülya Yavuz Tuncay projeleri hakkında bilgi verdi. 11-12 Haziran tarihinde Sarıyer Belediyesi ve Garaj Organizasyon iştirakinde düzenlenecek olan Kilyos’ta düzenlenecek olan İstanbul İkinci El Festivali projesinin nasıl ortaya çıktığını anlatan Tuncay ve Tuzcuoğlu, İngiltere’de bu projeleri gördüklerini ve Sarıyer’de hayata geçirmek istediklerini dile getirdi. İlk olarak evlerinin bahçesinde ikinci el ürünleri satmakla başladıklarını söyleyen Tuncay ve Tuzcuoğlu, talebin çok olması dolayısıyla projeyi Sarıyer Belediyesi’ne anlattıklarını ve belediyenin projeyi çok beğenerek birlikte çalışmak istemeleri üzerine projenin kapsamının daha da genişlediğini söyledi.

“Sarıyer için çalışmak istiyoruz”


ikinci el festivaliBu projeye severek, gönül vererek başladıklarını ve Sarıyer için anlamlı bir şey yapmak istediklerini söyledi. 250 adet kendi adına satış yapan bireysel antika, ikinci el, tasarımcı standı, tanıtım amaçlı firmalar, etkinlikte çocuklar için aktiviteler yapacak kreşler, 12 Sivil Toplum Kuruluşu’na ücretsiz stand, mikrokredi desteği alan kadınlara da 6 masa ücretsiz olarak verilecek olan festivalde Kilyos Yeşilçiftlik Restoran’da bir araya geliyor.

Doğa korunuyor, birliktelik sağlanıyor


Projeye başlamaktaki en önemli nedeninin Atma değerlendir. Tüketimi azalt mutlu ol. Dünyaya daha az karbon ayak izi bırak motosuyla başladıklarını dile getiren Tuncay ve Tuzcuoğlu, bu projeyle hem doğa korunmuş oluyor hem de insanlar arasındaki iletişim ve birliktelik sağlanmış oluyor.

Festivale davet


Tuncay ve Tuzcuoğlu, düzenlenecek olan festivale herkesin katılması gerektiğini söyleyerek, etkinliğe giriş ücretsizdir ve tüm İstanbullular davetlidir. Festival şimdiden binlerce İstanbullunun aktivite takviminde yerini aldı.

Festivalde yer alacak dernekler:


- Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Standı

- Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği

- Türkiye Yardım Sevenler Derneği Beykoz Şubesi

- Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şubesi

- Sarıyer Akademi

- Sarıyer CHP Engelli Birimi

- Yeni Levent Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sarıyer Şubesi

- Melek Dokunuşu

- Mutluluğun Adresi Sosyal Yardımlaşma Derneği

- Zekeriyaköy İlk ve Orta Okulu

- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği

- Sarıyer Mikrokredi

Festivalde yer alacak gösteriler


-Down Sendromlu çocukların dans ve müzik gösterileri

-Capoeira Gösterisi (Check Mat İstanbul)

-Kick Boks Gösterisi (Check Mat İstanbul)

-Tahta bacak Gösterisi

- B-Fit Zekeriyaköy Şubesi Zumba Gösterisi

- B-Fit Zekeriyaköy Şubesi Çocuklarla Zumba Gösterisi

Tarih: 11-12 Haziran 2016


Yer: Kilyos Yeşilciftlik Restoran


İletişim: Aslı Tuzcuoğlu – Hülya Yavuz Tuncay


0533 378 09 10  -  0532 252 93 40


Facebook: https://www.facebook.com/events/1760972957458055/