Iğdır'da polis aracına düzenlenen mayınlı saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 14 polis şehit oldu. Bazı polislerin de ağır yaralı olduğu belirtiliyor.


Iğdır’ dan Dilucu sınır kapısında görevli polis memurlarını taşıyan servis minibüsüne bombalı tuzak kuruldu. Olayda ilk belirlemelere göre 14 polisin şehit olduğu ve yaralıların da bulunduğu belirtiliyor.

Saldırı sabah saatlerinde Iğdır ile Aralık ilçesi arasındaki Hasanhan Köyü yakınındaki meydana geldi. Türkiye ile Azerbaycan'ın Nahçivan Özerk Bölgesi arasındaki Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan polisleri taşıyan servis aracına yönelik saldırıda, aracın Hasanhan köyü mevkisinden geçişi sırasında daha önceden yola yerleştirilmiş patlayıcı infilak ettirildi.

14 Şehit, 4 yaralı


Patlamayla birlikte savrulan minibüste bulunan 14 polisin şehit olduğu ve ayrıca yaralananlar olduğu belirtildi. Gelen ilk bilgilere göre yaralı polislerden 4'ünün de durumu ağır.

Olayın ardından bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldığı da gelen ilk bilgiler arasında.

Yurt genelinde Şehitler için sela okundu


Dağlıca ve Iğdır'daki terör saldırılarında şehit düşen asker ve polisler için yurt genelinde camilerde aynı anda sela okundu.