ÖZEL HABER


Ferahevler’de bulunan Hürriyet İlköğretim Okulu’nun yıkılması kararının alınmasının ardından öğrencilerin, Mehmet Akif İlköğretim Okulu’na taşınma kararına veliler, okul aile birliği ve Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz itiraz etti.


ayhan yılmaz

Yıkılma kararı verilen Ferahevler’de bulunan Hürriyet İlköğretim Okulu’nun yaklaşık 800 öğrencisinin Pınar Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif İlköğretim Okulu’na 11 aylık süre için eğitim görme kararı mahalleliyi ayağa kaldırdı. Okulun hem fiziksel, hem de güvenlik açısından sıkıntıların yaşanacağından endişe eden yaklaşık 400 kişi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek bu durumdan şikayetçi olduklarını söyledi.

Yılmaz: Daha önce de aynı sorunları yaşadık


Konuyla ilgili Muhtar Ayhan Yılmaz, Sarıyer Posta Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Kendilerine sorulmadan böyle bir kararın alınmasına karşı geldiklerini belirten Muhtar Ayhan Yılmaz, okulun bu kadar öğrenciyi kaldıramayacağını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 2 yıl önce Mehmet Akif İlköğretim okulunda Reşitpaşa ve Emirgan İlköğretim okullarını ağırladık. Hem okulun fiziki hem de öğrencilerden dolayı sıkıntılar yaşandı. O süreçte geçti şimdi yine aynı sorunlarla karşılaştık. Hürriyet İlk Öğretim Okulu’nun yıkılması kararının alınmasının ardından öğrenciler yine buraya gelecek. Bizim ne de velilerin hiçbir şeyden haberi yok. Sömestr tatilinden sonra 800 öğrenci gelecek.”

"Hem öğrenci hem veliler mağdur ediliyor"


ayhan yılmazOkul giriş kapısı sokak arasında olan okulun, sıkıntı yaşanacak. Trafik kazaları meydana gelecek. Öğrenciler sıkıntı yaşayacak. Orman sınırımız olması dolayısıyla, orman içinde sürü halinde dolaşan başıboş köpekler gece ve sabahın erken saatlerinde beslenmek için mahalleye geliyorlar. Bunlar öğrenciler için büyük tehlike arz ediyor. Birçok veli de çocuklarını kesinlikle okula göndermeyeceklerini belirtti. Hem erken saate kalkmak zorunda kalacak hem de eğitim alanında eksiklikler yaşanacak. İlçe müdürlüğüyle görüşmeler sonucu şartların bunu gerektirdiğini belirtti. Pınar mahallesindeki şartlar bunu kaldıracak düzeyde değil, kararı verenler bunları bilmiyor.

“Herkes haddini bilsin”


ayhan yılmazGörüşmeler sırasında okul aile birliği üyeleriyle birlikte İlçe Milli Eğitime gittiklerini dile getiren Yılmaz, “İlçe Milli Eğitim’de çalışan bir yetkili benim yetki alanımı çizmeye çalıştı. Bu işin beni ilgilendirmediğini dile getirerek haddini aştı. Bu mahalle de yaşanan her ne varsa hepsinden sorumluyum. Burada yaşayan vatandaş ve veliler bu durumdan rahatsız. 11 ay burada eğitim görecek. Trafikte büyük sıkıntılar yaşanacak. Bizlere sorulmadan alınan bu karara istediğimiz gibi tepkimizi dile getirme hakkımız var.

“Bu sorun derhal çözülmelidir”


Bu durumun herkesi ciddi derecede rahatsız ettiğinin altını çizen Yılmaz, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini ve Pınar Mahallesi sakinlerinin sesine kulak verilmesi gerektiğini belirtti.

Haber: Nevzat TEMEL